Progressiivinen heavy metal -bändi Amoth on tehnyt levytyssopimuksen Rockshots Recordsin kanssa, joka julkaisee yhtyeen kolmannen albumin heti vuoden 2022 alussa. Laulusta ja koskettimista levyllä vastaa Ensiferumista tuttu Pekka Montin.

”The Man Who Watches the World Burn on ensimmäinen single tulevalta levyltä ja se pohjautuu löyhästi Batman-leffojen Jokeri-hahmoon. Tästä on vedetty yhtymäkohtia todellisuuteen ja siihen mitä ympärillämme tapahtuu. Maailma on kaaoksessa ja olet omillasi. Miten reagoit tähän uuteen tilanteeseen? Katsotko kaiken vain tuhoutuvan ja hyppäät mukaan kaaokseen?

”Some men aren’t looking for anything logical like money. They can’t be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.”

Biisissä ja koko levyllä on muuten ensimmäistä kertaa Amothin historiassa mukana kosketinsoittimet, joita kuitenkin on käytetty hyvällä maulla ja säästeliäästi tunnelman ja soundin luomiseen. Ja onhan kappaleessa myös bassosoolo!”, yhtyeen kitaristi ja biisintekijä Tomi Ihanamäki taustoittaa singleä.

Musiikkivideo The Man Who Watches the World Burn -kappaleesta katsottavissa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=GXAlEnnzfSM

KOKOONPANO
Pekka Montin – laulu & koskettimet
Tomi Ihanamäki – kitara
Mikael Rauhala – kitara
Anne Lanttola – basso
Oskari Viljanen – rummut

DISKOGRAFIA
Wounded Faith -EP (2008)
Crossing Over (Inverse 2011)
Revenge (Inverse 2016)
TBA (Rockshots 2022)

https://www.facebook.com/amothband
https://www.amothband.com
https://www.instagram.com/amothband