Jyrki 69 käynnistää Halloween-bileet uudella biisillään

 28.10. julkaistu American Vampire -single ja siihen kuvattu video ennakoivat The 69 Eyes -yhtyeen keulakuvana tunnetun Jyrki 69:n joulukuussa ilmestyvää samannimistä sooloalbumia. Katso uunituore American Vampire -video täältä.

Jyrki 69 valmistautui 19. joulukuuta julkaistavan American Vampire -albumin ilmestymiseen julkaisemalla 28.10. albumin kanssa samannimisen singlen. Uunituoreen American Vampire -singlen on tuottanut ja säveltänyt kalifornialainen pitkän linjan industrial-velho Tim Skold (SKOLD, Not My God, Shotgun Messiah), joka myös on mukana videolla. Halloween-teemaan sopivan videon on ohjannut Vicente Cordeo.

- American Vampire -biisi on kaikkea sitä mitä Amerikasta meille kerrotaan tv:ssä nykyään. Leffana se olisi jonkinlainen hybridi Scarface-, Dracula-, John Wick- ja The Crow-elokuvista. Videolla on näitä ja vähän Terminaattoria ja Zombielandiä. Tämä on metallidiskoon sopiva tanssibiisi, johon sopivat moovit näytän videolla, Jyrki 69 kertoo.

The 69 Eyes -yhtyeen solisti on ollut toimeliaana koronapandemian estettyä keikkailun. Mies julkaisi alkuvuodesta Motörhead-Lemmyn rockabillybändi Headcatin kitaristi Danny B. Harveyn kanssa uuden The 69 Cats -albumin Seven Year Itch, joka meni suoraan Suomen fyysisen albumilistan sijalle viisi. Nyt on vuorossa jatkoa Jyrki 69:n vuoden 2017 Helsinki Vampire! -albumille.

Joulukuun 19. päivä ilmestyvä American Vampire -sooloalbumi sisältää sekä covereita että aivan uusia kappaleita. Levyllä kuullaan vierailijoina Tim Skoldin lisäksi mm. Billy Idol -kitaristi Steve Stevensiä, elektronisen musiikin sekä avant-popin rajapinnassa operoivaa Xiu Xiuta ja mm. I Think We Are Alone Now -hitistään tunnettua Tiffanya. Albumilta on aiemmin julkaistu singlenä jo kappale White Rabbit. Pitkäsoitto tulee saataville niin digitaalisena, CD:nä kuin sinisenä tai hopeisena vinyylinäkin, jonka värin asiakas saa itse valita.

 

Kuuntele / lataa American Vampire -single täältä.

 

American Vampire -biisilista

1. SexDrugsRockn'Roll feat. Shotgun Messiah

2. White Rabbit feat. Steve Stevens

3. Dreamtime feat. Rosetta Stone

4. Bite It You Scum feat. Leæther Strip

5. American Vampire feat. Skold

6. Don't You Want Me feat. Tiffany

7. Decision feat. The KVB

8. Deviant Carousal feat. Xiu Xiu

9. Clover feat. Youlooktired

10. Last Dance Not My God