Toista kertaa järjestettävän Maunulaetnon teemoina Kuuba ja nykykansanmusiikki

Maunulaetno järjestetään toista kertaa yhdessä Etnosoi!-musiikkitapahtuman kanssa. Kaksipäiväinen tapahtuma täyttää Maunula-talon maailman eri musiikkiperinteistä ammentavista rytmeistä marraskuussa.

Perjantaina 19.11. teemana on Kuuba ja esiintyjänä mm. Suomi-sonia soittava Septeto Son. Lauantaina 20.11. nykykansanmusiikkia tarjoilevat mm. Emmi Kuittinen ja Ikuisen ikävän orkesteri sekä Juurakko. Lauantaina voi myös osallistua tanssiteatteri Tsuumin improvisoituihin iltamiin. Molempina päivinä ohjelmassa on konsertti myös lapsille: perjantaina rytmittelee Pomppulinnan kreivi ja lauantaina ihmeitä taikoo Eppel & Peppel: Ihmepyörä.

Tapahtuma on maksuton.

Perjantai 19.11.2021
Maunulaetno II: Kuuba
Ohjelma:

Klo 17.00 Pomppulinnan kreivi
Pomppulinnan Kreivi tekee lastenmusiikkia, josta aikuinenkin innostuu. Yhtyeen musiikki ei tunnusta tyylien ja kulttuurien rajoja, vaan yhdistää vaikutteita maailman eri kolkista. Lopputuloksena on mukaansatempaava musiikkimuhennos ja räjähtävän rytmikästä menoa.

Klo 18.00 Risto Vuorimiehen Sonia ei salsaa -luento kirjastossa
Son on kuubalaista tanssimusiikkia, jonka periaatteille salsakin perustuu. Musiikkityyliksi son vakiintui 1920-luvulla. Siitä lähtien se on koko ajan kehittynyt ja tuonut mukaan uusia erityispiirteitä eri aikakausilta.

Klo 19.00–21.30 Septeto Son
Septeto Son on Suomi-sonin pioneeri ja tiennäyttäjä. Yhtye perustettiin vuonna 1982 ja se on vieraillut useita kertoja Kuubassa sekä Yhdysvalloissa.

Septeto Son:
Tero Toivanen: tres, laulu
Alexander Bravo: laulu, kitara
Sami Pöyhönen: trumpetti
Vili Mustalampi: laulu, marakassit
Mikko Hyttinen: basso
Pekka Kilpeläinen: tumbadoras
Tero Rantanen: bongot, laulu

Risto Vuorimiehen CUBA SIEMPRE -näyttely Maunula-talon aulassa 8.11.–21.11.2021
Valokuvaaja Risto Vuorimies on kuvannut Kuubaa monilla matkoillaan. Ensimmäisen kerran hän astui saarelle 1975 ja osallistui yhdessä muiden pohjoismaalaisten kanssa Suomi-Kuuba-seuran järjestämään työprikaatiin. Sitä seurasi useita matkoja. Näyttelyn uusimmat kuvat ovat vuodelta 1995.

Maunula-talon kahvilassa on tarjolla kuubalaista ruokaa.

Maunula-talo järjestää Maunulaetnon yhteistyössä Etnosoi! -tapahtuman kanssa.

Lauantai 20.11.2021
Maunulaetno II: Lähiöetno
Ohjelma:

Klo 17.00 Eppel & Peppel: Ihmepyörä
Kun ihmepyörää pyöräyttää, tapahtuu – melkein mitä vaan! Ainakin tapahtuu laulu, tarina, runo ja soitto. Ehkä myös saippuakuplia, tanssia tai jotain hullunkurista! Hattupäinen apinalauma alkaa metelöidä ja sitten vietetään rottaprinsessan hienoja häitä.

Klo 18.00 Emmi Kuittinen ja Ikuisen ikävän orkesteri
Emmi Kuittisen & Ikuisen ikävän orkesterin musiikki on saanut inspiraationsa karjalaisesta ja inkeriläisestä itkuvirsiperinteestä. Yhtyeen musiikki kertoo elämästä, kuolemasta, surusta ja rakkaudesta.

Klo 19.00 Tsuumin improvisoidut iltamat salissa
Improvisoidut iltamat on uudenlainen esityskokonaisuus, joka yhdistää tanssitaidetta, iltamaperinnettä, elävää musiikkia sekä mahdollisuuden osallistumiseen.

Klo 20.00 Juurakko
Juurimusiikkia ja väkevää tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella.

Aulassa soittaa Mental Alaska DJ Arttu Partinen.

Maunula-talo
Metsäpurontie 4, Helsinki
www.maunulatalo.fi