Levyuutuus Pasi Kaunisto Jokainen ihmienn on laulun arvoinen

Istahdimme 35 vuotta sitten Veikko Lavin kanssa studiomme kahvipöytään, kun olimme urakoineet kahden albumin verran hänen äänitysteknisesti vanhentuneita hittejään uusiksi äänityksiksi. Vepa tokaisi, että sitten pojat, kun hän heittää vitoset, teette näillä lauluilla paljon rahaa. Sodat, evakkotaipaleet ja kurjuudet nähnyt Vepa kääntyisi haudassaan, jos tietäisi, kuinka paljon hänen ja monen muun lauluntekijän elämäntyötä dilutoituu kuulumattomiin, kun aikuinen musiikki on ajautunut kohderyhmänsä tavoittamattomiin.

Otsikon kappale oli tuolloin vasta kymmenvuotias, joten se jäi tekemättä. Siksi nyt tuntuu erityiseltä etuoikeudelta palauttaa markkinoille tämäkin aarre ja kuitata sen myötä terveiset Veikko Laville sinne jonnekin. Suomeen on syntynyt todella upea nuoren polven musiikintekijä- ja sanankäyttäjäjoukko, mutta heidän arvonlisänsä jää nollasummapeliksi, jos musiikin markkinoiden perälauta vuotaa vanhat aarteet kuulumattomiin.

Toinen etuoikeus oli saada kappaleelle uskottavaksi tulkitsijaksi Pasi Kaunisto. Hänen karismansa ja elämänkokemuksensa luo tälle versiolle tarvittavan arvovallan.

Pasi Kaunisto - Jokainen ihminen on laulun arvoinen

Säv, Veikko Lavi, San. Veikko Lavi Sov. Petri Kokko

Kuuntele https://youtu.be/IN7oU7v1H30