Aseistariisuvan rehellinen laulaja-lauluntekijä la haka julkaisi uuden singlen ”Ikävä”

”mä kirjoitin ’ikävän’ niihin hetkiin, joina tarvii viel rypee kaipauksen kammiossa ennen ku päästää lopullisesti irti”

Kuuntele "Ikävä" tästä!

la haka on peittelemättömän herkkä laulaja ja lauluntekijä, joka julkaisi kolmannen singlensä ”Ikävä”. la haka -taiteilijanimen takaa löytyy Emmi Hakala, joka on jo useamman vuoden ajan kirjoittanut kappaleita muille artisteille.

la hakan debyyttisingle, Radio Suomen soittolistalle noussut “Rakkaushommaa” toimii kehystarinana la hakan musiikille. Toinen single, YleX:n soittolistalle noussut ystävyyden ylistyslaulu “Sisko” toi lohdun vastapainoa ensijulkaisulle. Uusi single ”Ikävä” puolestaan uppoutuu jälleen sydänsurujen maailmaan:

sydänsurut ei oo koskaan ollu mulle leikin asia. kulkeminen kaipuun kanssa ihmisten ilmoilla on vähän niinku yrittäis peitellä kipeetä haavaa ilman et antaa sille tilaisuutta arpeutua. aika kyllä parantaa aina, mut niin ei käy, ellei sitä aikaa osaa myöntää itelleen.

ja sitä aikaa varten mä kirjoitin ”ikävän” - niihin hetkiin, joina tarvii viel rypee kaipauksen kammiossa ennen ku päästää lopullisesti irti. tää on toipuville sydämille vakuutteluks siitä, et kaikki järjestyy ja nauramisen aika koittaa vielä” kuvailee la haka.

Soolomateriaalillaan la haka on klassisen ja tunteikkaan melodisen popin äärellä. Laulujen ytimessä ovat artistin elämäntarinasta ja kokemuksista pursuavat tarkkanäköiset lyriikat ja iholle tuleva tulkinta:

mun artistiuden ydin piilee siinä aseistariisuvassa rehellisyydessä, jota laulunkirjoituksessa toteutan. oon käyttänyt elämässäni hirveesti aikaa siihen, että yritän esittää kovempaa ja varmempaa kuin oikeesti oon. sen vastakohtana la hakan vahvuus onkin peittelemätöntä herkkyyttä.

jos saisin artistina maagisen taikavoiman, käyttäisin sitä poistaakseni häpeää ja stigmaa tunteiden, tuntemisen ja niistä puhumisen ympäriltä. mutta ellei sellaista taikavoimaa tipahda jostain taivaalta, toivon kuitenkin, että mun musiikki ois sellainen paikka ja tila, jossa kuulija saa rauhoittua ajatustensa äärelle.

oon sellainen klassinen tekstejä rustaava runotyttö, josta aikuisena on kuoriutunut jonkinlainen koko kansan isosisko, joka on valmis avaamaan oman sydämensä - mutta myös vartioimaan sitä tarkasti. biiseissäni puhun kaunistelematta ulkopuolisuudesta, yksinäisyydestä ja äärimmäisestä läheisyydestä, pieleenmenneistä rakkauksista ja myös kaipuusta seisten kuitenkin ylpeästi omilla jaloillani."

la haka tekee parhaillaan ensi vuonna julkaistavaa debyyttialbumiaan.

Instagram