Hamlet avaa Kansallisteatterin 150-vuotisjuhlavuoden Suurella näyttämöllä

Samuli Reunasen ohjaus William Shakespearen näytelmästä saa ensi-iltansa 19. tammikuuta 2022. Hamletina nähdään Olavi Uusivirta ja Ofeliana Fanni Noroila.

Ohjaaja Samuli Reunasen ja kirjailija-dramaturgi Aina Bergrothin tuliterä sovitus William Shakespearen ehtymättömästä mestariteoksesta luotaa sukupolvelta toiselle periytyvän trauman seurauksia. Se on unenkaltainen sukellus surullisen prinssin mielenkuohuihin ja karnevalistisen räiskyvä näyttämöteos identiteettien julmasta valtapelistä.

Esityksen nimiroolissa nähdään karismaattinen pop-prinssi Olavi Uusivirta, jonka vastavoimaksi Ofeliana kohoaa Fanni Noroilan vahva ja omaääninen taiteilijapersoona. Esityksen musiikin on säveltänyt kitaravirtuoosi Timo Kämäräinen, joka myös esiintyy Hamletin uskollisen ystävän Horation roolissa.

Samuli Reunasen ja Aina Bergrothin edellinen Kansallisteatterin yhteistyö, Fjodor Dostojevskin Karamazovin veljekset, oli elävä ja dynaaminen tulkinta klassikkoteoksesta. Siksi on hienoa, että olemme saaneet heidän energisen Hamletinsa antamaan taiteellisesti vahvan lähdön Kansallisteatterin juhlavuodelle”, pääjohtaja Mika Myllyaho kommentoi.

 

Työryhmä

Rooleissa Ola Blick, Karlo Haapiainen, Aleksi Holkko, Timo Kämäräinen, Esa-Matti Long, Fanni Noroila, Paula Siimes, Timo Tuominen, Matti Uusivirta ja Olavi Uusivirta

Ohjaus Samuli Reunanen Suomennos Matti Rossi Sovitus Samuli Reunanen ja Aina Bergroth Esitysdramaturgia Aina Bergroth Lavastus Kaisa Rasila Pukusuunnittelu Auli Turtiainen Musiikki Timo Kämäräinen Valosuunnittelu Erno Aaltonen Äänisuunnittelu Sami Hassinen Videosuunnittelu Pyry Hyttinen Naamioinnin suunnittelu Laura Sgureva-Cox Koreografian konsultointi Ari Numminen

Tutustu teokseen lähemmin Hamletin omalla esityssivulla.

Seuraa Fanni Noroilaa Instagramissa.

Fannin löydät myös TikTokista.

Seuraa Olavi Uusivirtaa Instagramissa.