Prima Ballerinan indie-melankolia tuo valoa pimeimpään syksyyn - Uusi EP!

Indie-tuottajakaksikko Joordan Mackay julkaisee jo toisen EP:nsä tänä syksynä, tällä kertaa yhteistyössä laulaja Jukka Saarilan kanssa. Nimikappale Prima Ballerina on yhtä aikaa valoisa ja riipaisevan kauniin melankolinen. Vaikutteita on haettu ennen kaikkea Amerikan sydänmailta, alan parhaiden lauluntekijöiden hengessä.

Perjantaina 12.11.21 julkaistu EP sisältää nimikappaleen lisäksi kaksi näennäisesti hyvinkin eri tyylilajin kappaletta: Gotta Run This Body Down -biisistä voi erottaa mm. triphop-vaikutteita. Levyn päättävä Number Seven in Hillbilly Heaven taas yhdistelee mm. afrikkalaisia sävyjä ja heinähattu-kantria.

Vapaus genresidonnaisuuksista on ollut alusta asti jääräpäisen ja tinkimättömän Joordan Mackayn kantavia periaatteita. Kaksikko uskoo, että heidän omintakeinen kädenjälkensä luo heidän julkaisuihinsa ja koko katalogiinsa koossa pitävän liiman.

- Itse pidämme hyvin monista eri genreistä, emmekä suostu rajoittamaan itseämme luokittelun vuoksi. Genrejaottelu on yksinkertaisesti tylsää, naulaa teesinsä Joordan Mackay.

Prima Ballerinan kappaleita työstettiin pitkään ja hartaasti. Matkan varrella biisien tuotannot kokivat monta suurta muodonmuutosta oikeita sävyjä ja rytmejä etsittäessä. Julkaisua viivytti myös se, että levy haluttiin ulos juuri tiettyyn aikaan vuodesta.

- Kyse ei ollut siitä, että tähtäisimme joillekin tietyille markkinoille. Marraskuu nyt vain oli juuri se oikea taustakangas, joka parhaiten sopi Prima Ballerinan tunnelmaan, kuvailee Jukka Saarila.

- Tämä levy on omasta mielestämme tähänastisista selvästi paras, ja monimuotoisuudessaan vahvasti meidän näköisemme, jatkaa Joordan Mackay.

Jukka Saarila on persoonallinen ja taitava indie-skenessä vaikuttanut laulaja, jonka kanssa Joordan Mackay on tehnyt yhteistyötä aiemminkin: sinkkujulkaisulla Ahoy There and Good Morning sekä Protest Songs -EP:llä, jolla Saarila esiintyi kahdella kappaleella.

Joordan Mackay on toiminut yhdessä ja erikseen useiden artistien taustalla lauluntekijöinä, tuottajina ja muusikkoina. Vuodesta 2018 alkaen he ovat julkaisseet yhteensä kymmenen singleä ja albumia myös omalla nimellään ja yhteistuotantoina vierailevien artistien kanssa, joista viimeisimpinä mainittakoon Jussi Kari, Juki Välipakka ja Anne Arffman.