Suomen Huippuartisti kilpailun semifinaali, finaali ja huippufinaali kilpailtiin Hotelli Tallukassa 5.-6. 11.2021. Sarjoja oli neljä ja finaaliin pääsi jokaisesta sarjasta kolme kilpailijaa. Kilpailussa oli loppuvaiheessa karsintojen jälkeen 52 osanottajaa ja tuomaristoon kuului sekä musiikkialan ammattilaisia että kuluttajia.

Miehet +41 finaalin kolme parasta olivat Pekka Vaattovaara Hollolasta, Jouni Laasonen Ylämyllystä ja Markus Kuusisto Nokialta. Naisten +41 sarjasta finaalin kolme parasta olivat Mia Leivo Ylöjärveltä, Anu Sin Vantaalta ja Marika Aho Lahdesta. Miehet 18-40 vuotta sarjassa finaaliin pääsivät Akseli Koskela Vantaalta, Salomon Suvanto Ruotsin Sigtunasta ja Teemu Ahtonen Kajaanista. Naisten 18-40 vuotiaiden sarjasta finaalissa kisasivat Maria Pihlajamaa Mäntsälästä, Hanne-Reetta Ojala Aitoosta ja Titta Liukkala Lammilta.

12 finaaliin päässyttä kilpaili puhtaalta pöydältä toisiaan vastaan huippufinaalissa, jossa ratkaistiin koko kilpailun kolme parasta laulajaa ja rahapalkintojen saajat.

Ensimmäisen palkinnon voitti Mia Leivo Ylöjärveltä. Hän voitti 5000 euron palkinnon. Toiseksi tuli Anu Sin (2000€) Vantaalta ja kolmanneksi Teemu Ahtonen Kajaanista (1000€).

Tunnelma Hotelli Tallukan Vesijärvisalissa nousi kattoon voittajien julkistamisen yhteydessä ja tuuletukset olivat sen mukaisia. Hotelli Tallukka