- Joulukiertue 1.12. – 19.12.2021 Aija Puurtisen, Esa Kuloniemen, Ben Granfeltin ja Dave Lindholmin kanssa

Erja Lyytinen julkaisi joulusinglen Jouluyö, juhlayö perjantaina 12.11.2021. Uuteen ilmiasuun puettu jouluklassikko on ollut Erjan joulukiertueiden keikkasuosikki jo pitkään. Kappale on kuultavisssa Spotifyssä ja muilla digitaalisilla alustoilla huomisesta lähtien. Erja on sovittanut kappaleen uudestaan yhtyeensä basisti Tatu Backin ja rumpali Iiro Laitisen kanssa. Singlestä on lisäksi julkaistu englanninkielinen versio Silent Night kansainvälistä fanikuntaa silmällä pitäen. Molemmilla kappaleilla kuullaan Erjaa kitaran ja laulun lisäksi myös koskettimisissa!

Erja kertoo singlevalinnastaan seuraavaa: “Olemme soittaneet vuosia joulukiertueellamme versiotamme joululaulusta Jouluyö, juhlayö. Tässä ympäri maailmaa rakastetussa kappaleessa on todella kaunis melodia ja tunnelma. Halusimmekin säilyttää kappaleen hartaan tunnelman ja tehdä siitä lämpöisen ja kutsuvan. Kuin pehmän viltin, johon kääriytyä joulun kylminä iltoina rauhoittumaan ja keräämään voimia uutta varten. Biisistä tulikin todella hieno, ja toivomme, että se sykähdyttää kuulijoitakin! Teimme kappaleesta suomenkielisen version ja lisäksi englanninkielisen version ilahduttaaksemme myös kansainvälisiä kuulijoitamme.”

Erja lähtee tänäkin vuonna perinteiselle Blue Christmas -kiertueelle vieraidensa kanssa. Erja soittaa yhtyeensä ja vierailevien artistien kanssa eri puolilla Suomea 1.12. - 19.12.2021. Aiemmin tiedotettu kitaristi Hasse Wallin osallistuminen on peruttu terveydellisistä syistä. Kiertueella soittavat Erjan kanssa Honey B & T-Bonesin Aija Puurtinen, Esa Kuloniemi sekä Ben Granfelt. Helsingin Savoy-teatterin konsertissa 18.12.2021 on mukana myös Dave Lindholm. Konserttitiedot esiintyjineen näet allaolevasta listauksesta.

Joulukiertuetta Erja kommentoi seuraavasti: ”Hienoa, että pääsemme taas tekemään perinteisen joulukiertueemme. Joulukiertueilla koetaan aina sykähdyttäviä fiiliksiä, sillä onhan vieraina aina uskomattomia muusikoita ja muutenkin kuulijat odottavat joulua ja sen tuomaa hengähdystaukoa.

Kiertuepäivät ja esiintyjät

01.12. FIN - Kouvola, Voikkaa-Sali – Esa Kuloniemi, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen
02.12. FIN - Hämeenlinna, Verkatehdas – Esa Kuloniemi, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen
03.12. FIN - Vaasa, Ritz – Esa Kuloniemi, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen
04.12. FIN - Kajaani, Kaukametsä – Esa Kuloniemi, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen
07.12. FIN - Kuusamo, Kuusamotalo – Ben Granfelt, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen
08.12. FIN - Rovaniemi, Korundi – Ben Granfelt, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen
09.12. FIN - Raahe, Raahesali – Ben Granfelt, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen
10.12. FIN - Oulu, Madetoja – Ben Granfelt, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen
11.12. FIN - Kuopio, Musiikkikeskus – Ben Granfelt, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen
15.12. FIN - Kokkola, Snellmansali – Ben Granfelt, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen
16.12. FIN - Seinäjoki, Seinäjoen Teatteri – Ben Granfelt, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen
17.12. FIN - Tampere, Tampere-talo – Ben Granfelt, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen
18.12. FIN - Helsinki, Savoy – Ben Granfelt, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen, erikoisvieras Dave Lindholm
19.12. FIN - Järvenpää, Järvenpäätalo – Ben Granfelt, Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen

Keikat näet täältä: http://www.erjalyytinen.com/tour/

www.erjalyytinen.com
https://www.youtube.com/user/ErjaLyytinenOfficial
www.facebook.com/erjalyytinen
www.twitter.com/erjalyytinen

 

Erjasta

Erja on saavuttanut viime vuosina suurta arvotusta kitaralehtien äänestyksissä. Hän oli näyttävästi esillä arvostetun Guitar Player -julkaisun kesäkuun 2021 numerossa. Blues Powers -niminen juttu käsittelee kymmentä kitaristia, jotka pitävät bluesin hengissä ja elinvoimaisena. Erjaa on haastateltu juttuun sivun verran. Vuonna 1967 perustettu amerikkalainen Guitar Player on kitaransoittoon keskittyvä julkaisu ja sitä pidetään maailman arvostetuimpana kitaralehtenä. Ohessa linkki lehden sivuille.
https://www.guitarplayer.com/

Toukokuussa 2020 Erja valittiin maineikkaan Total Guitar -lehden äänestyksessä maailman parhaista kitaristeista sijalle 2 kategoriassa Top 10 Best Players Right Now – Kymmenen tämän hetken parasta soittajaa. Ohessa linkki lehden sivuille.
https://www.guitarworld.com/total-guitar

Vuoden 2019 lopulla hänet valittiin maailman 14. parhaaksi nykyajan blueskitaristiksi arvostetun Guitar World -lehden äänestyksessä. Arvostettu kitarajulkaisu julkaisi marraskuussa 2019 listansa maailman 30 parhaasta tämän ajan blues-kitaristista. Erja sijoittui listalla sijalle 14, jonka sijalla 1 on Joe Bonamassa, sijalla 2 Eric Clapton, sijalla 3 Derek Trucks, sijalla 4 Buddy Guy ja sijalla 5 John Mayer. Lisätietoja saat oheiselta sivulta.
https://www.guitarworld.com/artists/the-30-best-blues-guitarists-in-the-world-today

 

Uudet kirjat ja levyt ja teesekoitukset

Erja on julkaissut juuri kaksi nuottikirjaa omista sävellyksistään. Erja Lyytinen Song Book, vol. 1 sisältää nuotit perinteiselle sähkökitaralle ja Erja Lyytinen Song Book, vol. 2 nuotit slide-kitaralle. Kirjat sisältävät kappaleiden lyriikat, soinnut, nuotit ja kitaratabulatuurit. Kirjat sisältävät kappaleita Erjan alkuvuosilta tähän päivään saakka ja niissä on eri biisit. Kirjat on kustantanut Bluesland Productions.

Erja julkaisi myös koronapandemian inspiroiman ja aikaansaaman CD/DVD-livelevyn Lockdown Live, joka on saatavana myös tuplavinyyliversiona. Levy äänitettiin ja kuvattiin Kuopiossa 10.5.2020 Bluesounds Warehouse -studiolla.

Lisäksi Erjan Blueskuningatar-kirjasta on ilmestynyt englanninkielinen versio The Blues Queen. Mape Ollilan kirjoittaman kirjan on kääntänyt englanniksi Michael Majalahti. Kirjan on kustantanut Docendo.

Kirjat ja levyt ovat myös saatavana Erjan verkkokaupassa.
https://erjalyytinen.com/store

Erjalla on myös kolme omaa teesekoitusta. Uutuus Wildflower on kesäinen valkoinen teesekoitus seljankukilla, matella ja sitruunaruoholla maustettuna. The Blues Queen -tee on lapsangin ja aromikkaan earl greyn savuinen, musta sekoitus suomalaisilla kanervankukilla maustettuna ja se on osoittautunut yleisön suosikiksi. Cherry Overdrive -tee on mustan ja vihreän kirsikkateen sekä karhunvadelman lehtien sekoitus, jonka kruunaa Ceylonin aromikas maku. Teesekoitukset on tuotettu yhdessä Demmers Teehausin kanssa.

Teesekoitukset ovat myynnissä Erjan verkkokaupassa:
https://erjalyytinen.com/store