Esitystaiteen talo Mad House Helsingin syksyn ohjelmistossa nähdään seuraavaksi Jamie MacDonaldin uusi teos Cuck sekä sooloesityksellään debytoivan zuzin Jellyfish. Esitykset voi kokea Mad House Helsingissä peräkkäisinä iltoina 24.–27. marraskuuta.

Molempien taiteilijoiden teoksissa liikutaan stand upin ja monologin välimaastossa. Taiteilijoita yhdistää myös heidän tapansa käsitellä sukupuoli-identiteettiin sekä yhteiskuntaan liittyviä kysymyksiä. He tarkastelevat suomalaista yhteiskuntaa ulkopuolisin silmin ja sanovat ääneen sen, mitä muut eivät uskalla.

Jamie MacDonaldin Cuck on teos, jossa tutkitaan pilkkaa ja vapautumista. Miksi jatkamme itsemme kiduttamista sosiaalisessa mediassa? Miksi tarjoamme näkymättömille toimijoille ahdistuksemme, nöyryytyksemme ja tuskamme ilmaiseksi samalla kun kilpailemme 15 millisekunnin maineesta?

Zuzin sooloteos Jellyfish kertoo teini-ikäisestä kiukuttelusta, annetuista ja valituista nimistä, todella kovasta yrittämisestä ja vielä kovemmasta epäonnistumisesta ja siitä, kuinka outoa on joskus olla ihminen.

Mad House Helsinki viettää syksyllä 2021 viimeistä ohjelmistokauttaan Helsingin Teurastamolla. Syksyn ohjelmiston ovat kuratoineet Heidi Backström ja Annika Tudeer.

* * *

Jamie MacDonald: Cuck | ENSI-ILTA
24.11. klo 19
27.11. klo 19

Useimmat vitsit ovat kuin makkara; jos joudut selittämään, miten se tehdään, nautinto häviää ja kaikki lähtevät huoneesta. Henkilökohtaisesti minua kuitenkin kiinnostaa hajottaa ja paljastaa naurun takana olevat prosessit.” – Jamie MacDonald

Cuck on uusi stand up -teos, jossa tutkitaan pilkkaa ja vapautumista. Teos kertoo ahdistuksesta olla omituinen, keski-ikäinen ja äärimmäisen avoin seksuaalivähemmistön edustaja maailmassa, joka ei ole lähelläkään suvaitsevaa ilmapiiriä. Miksi jatkamme itsemme kiduttamista sosiaalisessa mediassa? Miksi tarjoamme näkymättömille toimijoille ahdistuksemme, nöyryytyksemme ja tuskamme ilmaiseksi samalla kun kilpailemme 15 millisekunnin maineesta?

Jamie MacDonald on helsinkiläistynyt stand-up koomikko ja esiintyvä taiteilija. Hänet on nähty aiemmin Mad Housen lavalla myös Feminist Comedy Night! -tapahtuman isäntänä. Hän järjestää myös Punch up! Resistance and Glitter -komediaklubia yhdessä Mira Eskelisen ja Juuso Kekkosen kanssa.

Kesto: 90 min.
Esityskieli: englanti

* * *

zuz: Jellyfish | ENSI-ILTA
25.11. klo 19
26.11. klo 19

Jellyfish on teos, joka sekoittaa erilaisia esityskeinoja ja stand up -komediaa. Teos kertoo teini-ikäisestä kiukuttelusta, annetuista ja valituista nimistä, todella kovasta yrittämisestä ja vielä kovemmasta epäonnistumisesta ja siitä, kuinka outoa on joskus olla ihminen – mutta ainakin olemme siinä yhdessä.

Elämä on vähän absurdia. Varmaan joskus jossain on pidetty iso palaveri, jossa sovittiin, miten oikeana ihmisenä eletään, mutta minulta se jäi väliin. Ehkä tulin myöhässä ja ovet oli jo lukittu, tai ehkä luulin että palaveri olisi vasta seuraavalla viikolla, tai sitten kutsuni hukkui postissa niin kuin sukupuoli-identiteettinikin, tai mahdollisesti olinkin paikalla mutta en ihan keskittynyt? Oli miten oli, yritän nyt kiriä ja ryhtyä oikeaksi ihmiseksi”, sanoo zuz.

Sooloteoksellaan debytoiva zuz on taiteilija, joka kertoo itsestään kroonisesti liikaa. Hänen työkalujaan ovat sanat, tarinat, kehot, suru ja leikki. Zuz käsittelee teoksissaan queer-teemoja, sukupuolta, vartaloa, mielenterveyttä ja ihmisyyttä.

Kesto: 90 min.
Esityskieli: englanti

* * *

Liput: 18 / 12 / 10€
Teosten lipunmyynti käynnistyy noin kolme viikkoa ennen esityksiä: madhousehelsinki.fi/pages/Tickets

Koko ohjelma: www.madhousehelsinki.fi

Mad House Helsinki
Työpajankatu 2a, rakennus 4
00580 Helsinki

facebook.com/madhousehelsinki
instagram.com/madhousehelsinki
twitter.com/madhousehel