Satama Open Air sai KEKSI-musiikkipalkinnon 2021

Kemin kesätapahtumien lippulaiva Satama Open Air sai tämänvuotisen Keksi-musiikkipalkinnon. Toiseksi tuli rovaniemeläinen laulaja Jarkko Honkanen ja kolmanneksi Kaamosjazz-festivaali Saariselältä.

Satama Open Air-festivaali järjestettiin elokuussa nyt kymmenettä kertaa ja se oli kolmatta kertaa loppuunmyyty eli keräsi 12 000 kuulijaa.

Alussa Satama Open Airiä isännöi Sonata Arctica. Tänä päivänä lavalla nähdään vuosittain Suomen radioiden soitetuimmat tähdet ja tuoreimmat nimet Vain elämää-tv-ohjelmasta.

-Ensi vuoden ohjelmakin on jo valmis. Yli kahdestakymmenestä buukatusta artistista vain yksi on sama kuin tänä vuonna. Ensin katsotaan kuitenkin, miten tämä korona kehittyy ennen kuin tehdään lopullinen päätös ensi kesän festivaalista, sanoo järjestäjä Markku Köngäs EventWorksistä, joka firmansa kautta on koko Suomen musiikkitapahtumakenttään hyvällä näköalapaikalla.

-Tällä hetkellä tapahtumien lipunmyynti on surkeaa. Toki valopilkkujakin matkan varrelle sattuu. Yksi niistä on oululainen Euroviisu-menestyjämme Blind Channel, jonka loppuunmyytyjä konsertteja on ollut ilo olla järjestämässä, mies toteaa.

Keksi-musiikkipalkinnon voittajasta Kemin Satama Open Airistä EventWorks on kehittänyt turvallisen ja luotettavan tapahtuman. Se ei petä ja asiakas tietää, mitä rahallaan saa. Samaan Köngäs joukkoineen pyrkii Torniossa paluun tehneellä Twin City-festivaalilla, jonka ysärihenkinen formula kaipaa hänestä vielä hiomista. Yksi kuitenkin tapahtumaperheestä on putoamassa pois.

-Ensi kesänä luovutaan Ilo Irti-keikoista. Ne olivat lähinnä ensiapua ihmisille, sallituissa rajoissa, korona-ajan ahdistukseen, Köngäs huomauttaa.

Keksi-musiikkipalkinto jaettiin nyt kahdeksatta kertaa. Sen jakaa Väylän Pyörre-nettisivusto ja päättää eri puolilta pohjoista koottu 8-jäseninen tuomaristo.

Keksi 2021 Top 5

1. Satama Open Air (Kemi)

2. Jarkko Honkanen (Rovaniemi)

3. Kaamosjazz (Saariselkä)

4. Rajahurrit (Haaparanta)

5. Teemu Ylinikka (Kemi)