Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 08.02.2019

ERJA LYYTINEN & FRIENDS: Blue Christmas -kiertue

ERIKA VIKMAN, VEETI KALLIO, ERJA LYYTINEN
ERIKA VIKMAN, VEETI KALLIO, ERJA LYYTINEN

Erja Lyytisen emännöimä riemukas Blue Christmas – kiertue starttaa jälleen joulun alla marraskuussa! Rokkaava bluesilla, soulilla ja jouluisilla lauluilla kulkeva karavaani lähtee kiertueelle mielenkiintoisten artistien voimin! Mukana läpi kiertueen ovat Erja Lyytinen, Veeti Kallio, Erika Vikman sekä valikoiduilla paikkakunnilla Pave Maijanen, Sami Saari sekä Mikko Kuustonen.

Veeti Kallio tuli ensi kerran tunnetuksi 1980-luvun lopussa a cappella yhtyeestä Veeti & The Velvets, jossa lauloivat myös Aki Sirkesalo, Sasu Moilanen ja Sami Saari. Muita Kallion yhtyeitä ovat olleet muun muassa Elastic Family, Leningrad Cowboys, Kallio Horns ja Veeti & The Hellvets. Karismaattinen Kallio on juonto- ja näyttelijäntöiden  ohella esiintynyt mm. Helsingin Kaupunginteatterissa musikaalissa Les Miserables, Tampereen Työväenteatterin Peter Panissa ja Turun Kaupunginteatterin rock-musikaalissa Rock of Ages. Hän on lainannut äänensä useihin animaatioelokuviin ja on pitänyt paikkansa kiinnostavana artistipersoonana kautta vuosikymmenten.

Viihdetaiteilija Erika Vikman puskee perinteisen iskelmätaivaan rajoja monipuolisena artistina.  Hänet valittiin vuonna 2016 Tangokuningattareksi Seinäjoen tangomarkkinoilla. Vikman on julkaissut useita omia levytyksiä ja kiertää ahkerasti Suomen lavoja. Vuonna 2017 Vikman osallistui MTV3:n Tähdet, Tähdet –ohjelmaan, jossa hänen tumma lauluäänensä ja esiintymistaidot hämmästyttivät myös hänen kanssakilpailijoitaan. Vikman on kysytty musikaalien ja teatterin alalla, josta kertoo hänen viimeisin kiinnityksensä Linnanmäen Peacock- teatterin revyyssä Tuhansien ämpärien maa.

Brittiläisen musiikki-lehdistön slide-kitaran kuningattareksi ylistämä kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen on rakentanut itselleen menestyksekästä uraa kotimaassa ja ulkomailla. Kuluneen vuoden aikana Lyytinen on esiintynyt neljässätoista eri maassa ja soittanut yli 120 keikkaa. Ahkera keikkailu on tehnyt Lyytisestä  lyömättömän lavaesiintyjän, jonka soitossa yhdistyy taidokkuus, soittamisen riemu sekä blues-traditio. Lyytinen on eittämättä 2010-luvun blues-buumin kirkkaimpia tähtiä, josta kertoo Vuoden Kitaristi 2017 – palkinto  European Blues Awardseissa sekä 7. sija Total Guitar –  lehden parhaan blueskitaristin lukijaäänestyksessä.

Konserteissa kuullaan artistien omaa tuotantoa ja mielenkiintoisia yhteisnumeroita, kun artistit sulautuvat toistensa kappaleisiin ja esittävät joulun teemaan sopivia ohjelmanumeroita. Koko illan lavalla esiintyy Erja Lyytinen yhtyeensä Iiro Laitinen (rummut) ja Tatu Back (basso) ja Juha Kuoppala (koskettimet) kanssa artistien vieraillessa eri ohjelmanumeroiden lomassa.  Luvassa on mukaansatempaava kattaus Suomen ykkösrivin esiintyjiä!

 

Kiertuepäivät

29 marraskuuta       Jyväskylä – Paviljonki
30 marraskuuta       Kuopio    – Musiikkikeskus
01 joulukuuta           Järvenpää – Sibelius Hall
07 joulukuuta           Tampere – Tampere-Talo
08 joulukuuta           Turku –    Turun Konservatorio
09 joulukuuta           Mikkeli    – Mikaeli
12 joulukuuta            Helsinki     – Savoy
13 joulukuuta            Ylivieska – Akustiikka
14 joulukuuta            Raahe –    Raahesali
15 joulukuuta            Rovaniemi – Korundi
16 joulukuuta            Oulu – Teatteri Rio

Osta LIPUT tästä!


Yhteistyössä mm.