Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

Speden Pölhölä 14.6-3.8.2019 – Koljonvirta teatteri, Iisalmi!

Ismo Apellin luotsaamat kesäteatterit tuovat lavalle musikaalia musikaalin perään kesällä 2019!
Ismo Apellin luotsaamat kesäteatterit tuovat lavalle musikaalia musikaalin perään kesällä 2019!
Kuopiossa Vuonna 85 Kuopio Remix – Suomirock ikonien klassikoita menevässä musikaalissa
Iisalmessa Speden kulttikomedia Pölhölä – Halavatun pappojen tuotannon tahdittamana
Molemmissa teattereissa kauden päätteeksi vierailee Kari Tapio 15 kesää -laulunäytelmä

LAADUKASTA TEATTERIA 

Iisalmen Koljonvirta teatteri on noussut muutaman vuoden aikana hyvin tunnetuksi valtakunnallisellakin tasolla. Viime vuonna teatterin johtaja Ismo Apell otti haltuunsa toisenkin kesäteatterin, Kuopion Rauhalahti Teatterin. Apell on tehnyt yhdessä kirjailija Antti Heikkisen kanssa suurmenestyksiä, niistä mainittakoon kesältä 2017 Tuntematon Sotilas (yli 18 000 katsojaa) ja viime kesältä 2018 Pertti – Speden näköinen komedia (yli 12 500 katsojaa). Molemmat näytelmät rikkoivat katsojaennätyksiä ja saivat sekä kriitikoilta että katsojilta ylistäviä arvosteluita – lavalla on esiintynyt vain harrastelijoita, mitä harva uskoo, sillä tuotokset ovat olleet niin laadukkaita. Koljonvirta Teatterissa jatkaa tänäkin vuonna tutut harrastelijat, mutta Rauhalahden lavalla tullaan näkemään tunnettuja muusikoita ja näyttelijöitä.

VUONNA 85 Kuopio Remix

Tampereen Työväen Teatterin menestysmusikaali Vuonna 85 keräsi aikoinaan lähes 300 000 katsojaa, ja kesällä 2019 se rantautuu Kuopioon. Tarina vie Kuopion kesään 1985, ja kertoo Turmiolan Tommista, joka sattumalta rakastuu Karoliinaan. Lokaatiot ja yksityiskohdat siirretään Tampereelta savoon soveltuvaksi, joten Lokomosta tulee Savon Sellu ja Tappara vaihtuu KUPSiin. Musikaalin henkilöhahmot ja tapahtumat nousevat suoraan suomirock-ikonien Juicen, Eppujen ja Popedan kappaleista. Lavalle nähdään tunnettu suomalainen näyttelijä ja muusikko Sakari Kuosmanen, Halavatun Pappojen entinen keulahahmo Jamppa Kääriäinen, sekä nyrkkeilyn raskaansarjan moninkertainen Euroopan mestari Juho ”Härmän Häjy” Haapoja. Heidän lisäkseen lavalle nousee niin menestyneitä muusikoita kuin teatterin harrastajiakin. Vuonna 85 tulee olemaan mittava, mauton ja mahtipontinen. Takatukilta ja hihattomilta paidoilta ei säästytä!

Speden PÖLHÖLÄ

Vuonna 1981 ensi-iltansa elokuvateattereissa saanut Speden klassikkokomedia Pölhölä saa uuden versionsa Iisalmessa kesällä 2019.  Pölhölä oli aikansa katsotuin Suomikomedia elokuvissa ja televisiossa. Yllätyskasvo Ville Haapasalo tekee Koljonvirralle debyyttiohjauksen. Sekä Suomessa että Venäjällä uraa luonut Haapasalo on tunnettu teatteri-, tv- ja ravintolatöistään. Ohjaustyön apujoukoissa toimivat entuudestaan tutut Antti Heikkinen ja Ismo Apell. Lavalla tullaan näkemään ja kuulemaan alkuperäisen elokuvan hivahteita, sillä mukana näytelmän teossa ovat elokuvan ideakaksikko Aake Kalliala ja Heikki Kinnunen. Ratkiriemukas komedia herää näyttämöllä eloon Koljonvirta teatterin tuttujen ja lahjakkaiden kasvojen esittämänä. Palaa siis ensi kesänä kanssamme huumorin alkulähteille!

HYVÄÄ TEKEMÄSSÄ

Edellisvuosien tapaan sekä Rauhalahti että Koljonvirta teatteri tekevät tänäkin vuonna hyväntekeväisyyttä. Jokaisesta myydystä lipusta teatterit lahjoittavat 1€ työryhmän ja yleisön valitsemiin kohteisiin. Yhteinen katsojatavoite Vuonna 85 ja Pölhölän näytelmille on 25 000-30 000 katsojaa ja sitä myöten hyväntekeväisyyspotti yhtä monta euroa. Aikaisempia kohteita ovat olleet mm. Kuopion syöpäosaston infuusioyksikkö, Juha-Pekka Salorannan muistorahasto sekä Pohjois-Savon ja Kainuun veteraanijärjestöt.

VIERAILIJA ELOKUUSSA

Kari Tapio 15 kesää -laulunäytelmä vierailee molemmissa Apellin luotsaamissa teattereissa kesällä 2019. Rooleissa nähdään tangokuningattaret Marita Taavitsainen ja Tiina Räsänen sekä Ruotsin Talent-kisan voittaja Dimitri Keiski ja viihteen monitoimimies Juse Venäläinen, joka vastaa myös käsikirjoituksesta. Laulunäytelmän tahdittaa Onnentähti -orkesteri. Kari Tapion esiintymiset ja levytykset tulivat aikoinaan tutuiksi suomalaisille, mutta mitä tapahtui kulissien takana? Millaista oli Kari Tapion ja hänen vaimonsa Piian arki? Mistä salaisuuksista ei puhuttu? Tämä laulunäytelmä avaa ovia sinne, mihin aikaisemmin ei ole ketään päästetty – Kari Tapion kotiin ja arkipäivään. Värikkäät tapahtumat seuraavat toisiaan.

Liput kaikkiin näytelmiin myy

Lipputoimisto / Ticketmaster

0600 10300 (1,98€/min)

06 822 9800 (ryhmät)

Ticketmasterin myyntipisteistä kautta maan

Hinnat 22-33€ + lippupalvelun käsittelykulut

www.lipputoimisto.fi

www.rauhalahtiteatteri.fi


Yhteistyössä mm.