Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.08.2021

Tessa Virta Orkesterin joulualbumilla mukana mm. Pentti Hietanen ja Johanna Rusanen – ”Joulun Tähdet” julkaistaan 6.11.

"Joulun Tähdet" albumijulkaisu 6.11.2020

Tessa Virta Orkesteri julkaisee joulualbumin 6. marraskuuta. Joulun Tähdet -levyllä on mukana joukko eturivin artisteja: Pentti Hietanen, Johanna Rusanen, Ville Rusanen, Mari Palo, Mikael Konttinen, Sami Saari, Hanna Kronqvist ja Pekka Kuivalainen. Albumi sisältää suomenkielisiä lauluja, joista osa kuullaan ensimmäistä kertaa upeina duettoina. Kyseessä on myös historian ensimmäinen tallenne, jossa Rusasen sisarukset duetoivat yhdessä.

Porvoolainen muusikkopariskunta Tessa Virta ja Olli Peuhu ovat esiintyneet yhdessä vuodesta 1990 lähtien. Nyt 30-juhlavuoden kunniaksi pari julkaisee albumin solistiystäviensä kanssa.

Joulun Tähdet -albumi koostuu melodisista, tunnetuista joululauluista Suomesta ja maailmalta. Levyllä kuullaan muun muassa Varpunen jouluaamuna, En etsi valtaa loistoa sekä upeat duetot kappaleista Avaruus (Walking in the Air) ja Jouluyö, Juhlayö Johanna ja Ville Rusasen tulkitsemina, sekä Jos joulu jää sydämeen (When a Child is Born) Mikael Konttisen ja Mari Palon duetoimana. Jazzsävyjä löytyy muun muassa Sami Saaren tulkitsemasta Mel Torme -klassikosta Joululaulu (The Christmas Song).

Albumilla on mukana myös Tessa Virran omia sävellyksiä: Kallein Joululahja kuullaan Mari Palon tulkitsemana ja Virta itse esittää kappaleen Pakkasyössä, joka on aikaisemmin julkaistu Club for Fiven joululevyllä. Tessa Virran kiehtovissa sovituksissa ja pianismissa kuuluu uniikki ja harvinaisen monipuolinen kokemus muusikkona ja orkesterinjohtajana niin klassisen, viihde- kuin jazzmusiikin, sekä eri artistien parissa.

Albumin tuottaa ja julkaisee Virran ja Peuhun oma ohjelmatoimisto Kumina Music Oy. Virta ja Peuhu ovat levyllä myös muusikkoina. Heidän lisäksi levyllä musisoi eturivin kitaristi, Vain elämää -ohjelmastakin tuttu, Peter Engberg. Joulun Tähdet julkaistaan sekä suoratoistopalveluissa että fyysisenä CD-levynä. Kannen grafiikka on Virran äidin, taiteilija Ulla Virran, puupiirros ”Tonttu”.

Musiikkikustantamo Fennica Gehrman kiinnostui tulevan levyn sovituksista ja he päättivät julkaista sen tiimoilta pianokokoelman. Ennen joulua ilmestyvä julkaisu sisältää sekä albumilla olevia kappaleita että muita tunnettuja joulusävelmiä, joista Tessa Virta on tehnyt uudet pianosovitukset.

Pianisti-laulaja Tessa Virta on musiikkialan monitaituri, joka valmistui Sibelius-Akatemian Jazz-osastolta musiikin maisteriksi vuonna 2006. Hän on esiintynyt orkesterinjohtajana vuosien saatossa Tessa Virta Orkesterin lisäksi muun muassa Tapani Kansan ja Jari Sillanpään kokoonpanoissa. Viime vuosina hän on tehnyt yhteistyötä myös lukuisten muidenkin artistien kuten Johanna Förstin, Diandran, Jarkko Aholan sekä Tomi Metsäkedon kanssa.

Virta on julkaissut kolme albumia: Um Poeta – Runoilija (2004), Punainen Sävellys (2007) ja Sun silmissäs näen rakkauden (feat. Jyväskylä Sinfonia, 2012). Omat sävellyskonsertit Virralla on ollut muun muassa Jyväskylä Sinfonian kanssa. Artistin viimeisimpiä julkaisuja ovat keväällä 2020 ilmestyneet singlet Suru ja Veranda, sekä Hiljaista on vuodelta 2019.

 

Joulun Tähdet -levyn kappaleet

 1. En etsi valtaa loistoa – Ville Rusanen
 2. Kallein Joululahja – Mari Palo
 3. Joulutaivas tähtineen / Have Yourself a Merry Little Christmas – Mikael Konttinen
 4. Jos joulu jää sydämeen / When a Child is Born – Mari Palo ja Mikael Konttinen
 5. Joululaulu / The Christmas Song – Sami Saari
 6. Pakkasyössä – Tessa Virta
 7. Avaruus / Walking in the Air – Johanna & Ville Rusanen
 8. Varpunen Jouluaamuna – Mari Palo
 9. Sylvian joululaulu – Hanna Kronqvist
 10. Kun joulu on – Pekka Kuivalainen
 11. Oi Kuusipuu / O Tannenbaum – Mikael Konttinen
 12. Kuulen taivaan tiukujen soivan – Pentti Hietanen
 13. Jouluyö, juhlayö – Johanna & Ville Rusanen

 

Joulun Tähdet -albumikooste YouTube

Seuraa Tessa Virta Orkesteria

Facebook
Instagram
Kotisivut

Tilaa nyt:
[email protected] ja Levykauppa Äx

Kumina Music Oy
0400 726 186

www.kumina.com


Yhteistyössä mm.