Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 23.07.2021

Aerolta kunnianosoitus Madchester-ilmiölle

Juuri uuden albumin Aika antaa ääriviivat julkaisseelta Aerolta ilmestyi tänään kolmen biisin single sekä video kappaleesta Kesäkissoja (remix). Single sisältää Kesäkissoja-biisin albumiversion lisäksi sen remixin sekä New Order -coverin Blue Monday.

Kesäkissoja (remix) -video YouTubessa.
Kesäkissoja-single Spotifyssa.

Aero matkaa remixillään 80- ja 90-lukujen Manchesteriin ja sen bändien Madchester-skenen tunnelmiin. Skenen keskeisiin yhtyeisiin kuuluneen New Orderin Blue Mondayn Aero versioi jo vuonna 2011 ensimmäisissä studiosessioissaan, mutta biisi löysi luontavan paikkansa vasta tältä teemasingleltä.

”Kesäkissoja-biisin remix-versio on kunnianosoitus 1980-luvun alun Factory Recordsille ja Madchester-ilmiölle, joihin myös laulun tarinassa viitataan Control-elokuvan kautta. Albumilla käytettiin orgaanisempaa versiota, mutta emme voineet vastustaa kiusausta tehdä menevää vaihtoehtorockia ja tanssimusiikkia yhdistävää versiota tuosta biisistä. Musiikkivideo lainaa tunnelmaltaan Control-elokuvaa, joten oli luontevaa käyttää myös musiikkivideossa tuota remix-versiota”, Mikko Lohenoja kertoo.

Kesäkissoja (remix) -video YouTubessa.
Kesäkissoja-single Spotifyssa.

https://www.aerohelsinki.com
https://www.facebook.com/aerohelsinki
https://www.instagram.com/aerohelsinki/
https://www.youtube.com/user/discoblanco

Jaa


Yhteistyössä mm.