Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 12.02.2021

Aladdin ja taikalamppu ensi-iltaan

Aladdin ja taikalamppu ensi-iltaan 30.6. Tampereen Komediateatterissa

Tampereen Komediateatteri saa kuin saakin kesäesityksen. Perinteisesti kahden näytelmän taktiikalla kesään lähtevä Komediateatteri valmistaa tänä vuonna vain esityksen koko perheelle. Yhdessä Suomen Teatteriopiston kanssa tuotettu Aladdin ja taikalamppu saa ensi-iltansa tiistaina 30.6 klo 18.00 Komediateatterin Päänäyttämöllä. Aikuisten kesänäytelmä Korpelan kujanjuoksu on siirretty kesään 2021.

Aladdin ja taikalamppu on Porin Teatterin johtajan Christian Lindroosin vanhaa tarinaa mukaellen kirjoittama satunäytelmä, joka tarjoaa katsojalleen sopivasti jännitystä, huumoria, rakkautta ja lentävän maton. Satunäytelmän ohjaksissa nähdään pitkästä aikaa Panu Raipia, joka on viime vuoden ohjannut Komediateatterin lisäksi Turun Kaupunginteatterissa, Seinäjoen Kaupunginteatterissa sekä Porin Teatterissa.

Satunäytelmä vaatii näyttävät näyttämökuvat, joista tällä kertaa vastaa lavastaja Oskari Löytönen. Lavastus mahdollistaa palatsit, luolat, torit, kujat ja lentämisen. Kaisa Savolaisen ilmeikäs pukusuunnittelu luo tunnelman satumaailmasta, jossa voi tapahtua mitä vaan. Valosuunnittelu on Jonna Rautalan ja äänisuunnittelu Janne Pärnäsen. Kampaukset ja maskeeraukset on suunnitellut Johanna Vänttinen.

Näytelmä seuraa tuttua Tuhannen ja yhden yön tarinaa. Aladdin saa käsiinsä vanhan öljylampun, josta ilmestyy Henki, jolla on mittaamattomat taikavoimat. Tarinassa ahneesti etuaan ajava Velho kamppailee kiivaasti lampusta ja hieman vinksahtanut Sulttaani ostetaan timanteilla. Seikkailussa Prinsessa, Aladdin ja äitinsä taistelevat urheasti hyvän puolesta ja tarina saa onnellisen lopun.

Rooleissa nähdään Antti Heinonen (Aladdin), Saara Pohjoismäki (Lampun henki) sekä Pauliina Eilola, Janika Peltola, Roope Kuusisto sekä Onni Reilin.

Esitykset alkavat 29.6. ja jatkuvat 8.8. asti. Näytelmä soveltuu katsojille kolmesta ikävuodesta ylöspäin. Kesto 1 h 35 min väliaikoineen.

Lipputoimisto avoinna ma – pe 10.00 – 16.00, esityspäivinä avoinna esityksen alkuun asti.

Katso muut aukioloajat

Tilaa väliaikatarjoilu ennakkoon

Tampereen Komediateatteri Facebookissa

Tampereen Komediateatterin sähköiset esitteet

Etusivu

 

Jaa


Yhteistyössä mm.