Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 07.02.2020

Amerikkalaisnäyttelijöiden tähdittämä suomalainen komedia Kalifornian kommando tulossa 13.2. Aitioon

Kalifornian kommando on Elisa Viihteen uusi, kymmenosainen alkuperäissarja. Se on toimintakomedia, jonka päärooleissa nähdään muun muassa amerikkalaistähdet Kian Lawley ja Katherine Hughes sekä kiinnostavia suomalaisnäyttelijöitä kuten Johannes Holopainen (Kaikki synnit, Helene), Wenla Reimaluoto, rap-duo Sofasta tuttu Fanni Noroila ja Tommi Korpela. Sarja saa ensi-iltansa Elisa Viihteen Aitio-suoratoistopalvelussa 13.2.2020.

Kalifornian kommando on ensimmäinen suomalainen komediasarja, jonka tuotanto on saanut myös kansainvälistä rahoitusta. Se on toiminta-komedia hedonismin ja yhteisen hyvän iloisen kivuliaasta yhteentörmäyksestä, jossa kaksi huolettomaan elämään tottunutta kalifornialaisnuorta repäistään mahdollisimman kauas mukavuusalueeltaan.

Suomalaiskomediassa nähdään kansainvälisiä tähtinäyttelijöitä, ja kuullaan sarjaa varten tehtyjä rap-biisejä Johannes Holopaisen, Fanni Noroilan ja Joel Hirvosen esittämänä.

 Sarjan pääosan esittäjä Kian Lawley ansaitsi Emmy-ehdokkuuden Zac & Mia -sarjan pääosasta, ja hänellä on yli seitsemän miljoonaa some-seuraajaa. Katherine Hughes puolestaan on näytellyt mm. My Dead Ex –Kingdom- ja Blue Bloods -sarjoissa. Vanin isää esittää hulvattomasta Crazy Ex-Girlfriend -sarjasta tuttu Pete Gardner. Vastanäyttelijöikseen amerikkalaistähdet ovat saaneet muun muassa Kultainen Venla 2019 -finalistin (Paras miesnäyttelijä) Johannes Holopaisen, näyttelijä-räppäri Fanni Noroilan ja #lovemilla-sarjasta tutun Joel Hirvosen. Armeijan harmaissa nähdään myös muun muassa Tommi KorpelaTatu SinisaloElias Keränen, Wenla Reimaluoto ja Chike Ohanwe.

Komediasarjan on ohjannut viimeisimmässä pitkässä elokuvassaan muun muassa Samuel L. Jacksonin ja Oscar-voittaja Jim Broadbentin kanssa työskennellyt Jalmari Helander, ja sen pääkäsikirjoittajana toimi Mikko Pöllä. Sarjan on Elisa Viihteelle tuottanut Fire Monkey -yhtiö, ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa Red Arrow Studios International. Sarja on tuotettu yhteistyössä Business Finlandin kanssa. Sarja on kuvattu heinä-syyskuussa 2019 pääasiassa Keuruulla ja pääkaupunkiseudulla.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 18 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Huone 301Nyrkki, Maanantai, Kaikki synnit, Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Tulevista sarjoista on julkistettu draamakomedia Kevyttä yläpilveä sekä komediat Mister8 ja Ei haukku haavaa tee.

Jaa


Yhteistyössä mm.