Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

Avoin yleisöjuhla Erottajalla uuden julkisen taideteoksen kunniaksi

Eva Langen taideteos USKO TOIVO RAKKAUS paljastetaan 13.9.2019 Helsingin Erottajalla.

  • avoin avajaistilaisuus alkaa kello 15 uudistuneella Erottajalla.

Tilaisuuteen osallistuvat muun muassa Ruotsin ja Suomen pohjoismaisesta yhteistyöstä vastaavat ministerit AnnLinde ja Thomas Blomqvist sekä Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs ja Tukholman kunnanvaltuuston puheenjohtaja Cecilia Brinck. Avajaisissa on luvassa ohjelmaa ja showesitys Maria Sidin juontamana. Avajaisohjelma kestää noin 40 minuuttia.

Kaikille avoin iltaohjelma alkaa kello 17. Iltaohjelmaa on koko perjantai-illan ajan, aina kello 21.30 saakka. Esiintyjinä ovat muun muassa Jore Marjaranta, Rajaton, Anna Järvinen, Patrik Isaksson ja Jennie Storbacka.

”Eva Langen taideteoksen paljastustilaisuus ja ohjelma sen jälkeen ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Toivomme, että mahdollisimman moni pääsisi Erottajalle juhlimaan uutta taideteosta ja peruskorjattua Erottajaa sekä Suomen ja Ruotsin välisiä vahvoja siteitä”, Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman sanoo.

Kaksi maata – yksi tulevaisuus ‑taidehanke

Eva Langen taideteos on osa Kaksi maata – yksi tulevaisuus ‑taidehanketta, jonka Hanasaaren – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus on hallinoinnut ja joka nostaa esille Suomen ja Ruotsin satoja vuosia jatkuneen yhteyden sekä tämän päivän monipuolisen yhteistyön.

Hankkeen tavoitteena on ollut luoda sekä Helsinkiin että Tukholmaan pysyvä julkinen taideteos. Ensimmäinen teos, suomalaistaiteilija Marja Kanervon VUOSI LUVUT, julkistettiin Tukholman Engelbrektsplanilla elokuussa 2017, ja nyt vuorossa on ruotsalaistaiteilija Eva Langen teos Helsingissä.

Paljastustilaisuuden jälkeen taideteos lahjoitetaan Helsingin kaupungille ja liitetään Helsingin taidemuseon HAMin kokoelmiin.

Jaa


Yhteistyössä mm.