Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 14.05.2021

Backstreet Boysia metalliversiona? Volymianin Larger Than Life on kutsu ”bileisiin helvetistä”

Aiemmin Battle Beastin keulilta tuttu Nitte Valo piiskaa aviomiehensä Tuomo Vänskän kanssa hitin uuteen ulottuvuuteen

Viime vuoden syksyllä kokoonpanonsa uudistanut ja aiemmin tänä keväänä Maze of Madness -debyyttialbuminsa (2016) myös Spotifyssä julkaissut Volymian on ottanut hampaisiinsa varsinaisen ysäripommin. Vuonna 1999 Backstreet Boysin Millennium-albumilla kuullun Larger Than Life -hitin coverajatus oli Nitte Valon ehdotus, mutta sai pian hyväksynnän koko bändiltä.

”Koska tulevan levyn tekoprosessi ja uusien biisien treenaaminen olivat koronatilanteen vuoksi viivästyneet, olisi siistiä tarjota yleisölle jonkinlainen pikku herkkupala. Lisäksi uudet laulajat Nitte Valo ja Tuomo Vänskä olivat olleet bändissä jo noin vuoden, mutta mitään heidän kokonaan yhdessä laulamaansa materiaalia ei oltu vielä saatu kuultavaksi”, bändin liideri-rumpali Ville Velasco kertoo.

Tulevan Volymian-albumin äänitykset oli jo aloitettu yhdessä Mikko Herrasen kanssa, joten oli luontevaa jatkaa yhteistyötä myös tämän välipalan kohdalla. Herranen on äänittänyt lauluosuudet sekä miksannut ja masteroinut Larger Than Lifen.

”Mikolta saatiinkiin äänitysten aikana hienoja ideoita, ja tulos on sen mukainen.”

Mikon lanseeraama oli myös ajatus ”bileistä helvetissä”, joten BSB-version alkuperäinen fiilis säilyi osittain. Soundipuolella haettiin tarkoituksella hivenen ysäriin kallellaan olevaa maailmaa, joka paisuu universumin kokoiseksi biisin edetessä sähköisine synineen.

Vuonna 2008 rumpali Ville Velascon ja kitaristi Timo Mikkosen perustama Volymian on nähty useissa eri kokoonpanoissa olemassaolonsa aikana ja bändi on ehtinyt julkaista yhden täyspitkän levyn lisäksi kolme singleä, joista viime syksynä julkaistussa Project Alienissa nyt vakijäsenenä loistava Nitte Valo oli vierailijana. Asiat ovat aina johtaneet sujuvasti toiseen.

”Kyyti on ollut helkkarinmoista tähän asti, mutta nyt on aika kenkäistä uusi vaihde sisään toden teolla.”

Larger Than Lifesta ollaan kuvaamassa myös musiikkivideo, joka toteutetaan yhteistyönä Voionmaan opiston videolinjan opiskelijoiden kanssa alkuvuodesta 2021.

Volymian on:
Timo Mikkonen & Juha Räisänen – kitarat
Ville Velasco – rummut
Petri Hampinen – basso
Nitte Valo – laulu
Tuomo Vänskä – örinä

Facebook
Instagram
YouTube

Jaa


Yhteistyössä mm.