Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 29.10.2021

Elliot’s Crazy Compass teki hymnin luonnolle

Greenland Shark -singleä seuraava ensimmäinen studioalbumi julkaistaan pian

Elliot’s Crazy Compass -nelikko valmistautuu 24. syyskuuta julkaistavaan Bubbles-debyyttialbuminsa julkaisuun paljastamalla yhtyeestä jälleen uuden puolen. Jos taannoin Michael Monroen kanssa tehty Pop Snap Crackle feat. Michael Monroe -single ja siihen tehty video olivatkin melkoista ilotulitusta, nyt julkaistava Greenland Shark pysäyttää kuulijan erilaisten vakavien asioiden lähteille.

”Elämä on lähtöisin merestä. Vesi elementtinä on muuntuva ja symbolisoi puhdistautumista, alitajuntaa ja tunteita. 70 prosenttia planeetastamme koostuu vedestä, kuten myös kehomme. Greenland Shark -kappale on eräänlainen hymni luonnolle”, Joakim Guthwert sanoo.

Teksti kertoo kylmissä vesissä viihtyvästä grönlanninhaista, mutta kuvaa yhtä lailla ihmisen kyvyttömyyttä elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Yhtye toteaa, että biisissä on kuultavissa vaikutteita Talking Headsiltä, ja puhutut tekstiosuudet muistuttavat Kate Bushin Fifty Words for Snow -kappaletta.

Kappale syntyi alun perin pitkästä jamisessiosta. Se oli ensimmäisessä versiossaan yli kahdeksan minuuttia pitkä, ja siinä oli intro, jossa oli flamenco- ja fuusiovaikutteita. Biisistä tehtiin lopulta albumille viisi ja puoliminuuttinen versio, ja singlejulkaisu tiivistyi alle neljän minuutin versioksi.

Painavasta teemasta huolimatta mukana on Elliot’s Crazy Compassille luontainen tanssittavuus ja pitelemätön energia, joka tuo tärkeän teeman lähemmäksi kuulijaa.

”Ilmaston lämmetessä voi olla, että Grönlanti alkaa kiinnostaa yhä useampia meistä”, Joakim jatkaa.

Tomás Donckerin tuottaman Bubbles-albumin julkaisee Eat This Music.

facebook.com/elliotscrazycompass
Spotify

Jaa


Yhteistyössä mm.