Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 14.05.2021

Fireprovenin metallitykitys yhdistää mies- ja naisörinät The Maze-sinkulla

Tuoreesta singlestä on katsottavissa myös tyylikäs lyriikkavideo

Kotimainen progemetallibändi Fireproven jatkaa tarttuvien biisien tykitystä. Viime vuoden puolella julkaistu The Addict nousi jo yli kymmenen vuotta pystyssä olleen bändin kuunnelluimmaksi sinkuksi, ja jatkoa seuraa nyt melodisen The Maze -sinkun muodossa.

”Kappaleen sanoitus perustuu koulukiusaamiskokemuksiini. Olen purkanut siihen tunteita, joita koin teini-ikäisenä ja sitä, mihin oivalluksiin nuo kokemukset minut lopulta johdattivat. Kaikki huonot tapahtumat eivät välttämättä ole pahasta, vaikka kyseisellä hetkellä ne voivatkin olla käsittämättömän tuskallisia. Jotkut asiat eivät koskaan unohdu ja niitä kantaa mukanaan läpi elämän. Näkökulma niihin on kuitenkin jatkuvassa liikkeessä. On tärkeää huomata, että jokainen ihminen on kykenevä äärimmäiseen julmuuteen, mutta myös hyvyyteen”, biisin säveltäjä ja yhtyeen rumpali Nuutti Hannula pohdiskelee.

Sanoituksiin on helppo pureutua tarkemmin biisin lyriikkavideon myötä. Tarttuvalla synakoukulla alkava kappale räjähtää nopeasti täyteen vauhtiin ja esittelee basisti Juha Väätämöisen örinä- ja vokalisti Sanna Solanterän laulutaitoja, jotka molemmat huipentuvat lopulta komeaan murinaduettoon.

”Yhdistin sävellyksessä videopeleistä tuttuja elementtejä progressiiviseen metalliin, ja hain myös vaikutteita melodisen death metallin suunnalta. Koen, että musiikin on puhuteltava mahdollisimman laajaa tunteiden kirjoa. Nämä vaikutteet ovat syntyneet elämäni varrelta saatujen vahvojen musiikillisten kokemusten myötä aina ala-asteen Nintendo-pelien biiseistä lähtien”, Nuutti kertoo.

Fireproven on:

Sanna Solanterä – laulu
Janne Väätämöinen – kitara ja taustalaulu
Juha Väätämöinen – basso ja laulu
Ilari Hannula – kosketinsoittimet
Nuutti Hannula – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Jaa


Yhteistyössä mm.