Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

HarperCollins julkaisee vuoden kirjatapauksen: Trent Daltonin romaanin Poika nielaisee maailmankaikkeuden

Poika nielaisee maailmankaikkeuden on saanut ylistäviä arvosteluja niin kriitikoilta kuin yleisöltä, mm. arvostettu Australian Guardianin toimitus on listannut sen yhdeksi vuoden 2018 parhaimmista kirjoista Australiassa. Trent Daltonin osittain omaelämäkerrallinen romaani on tarina veljeydestä, ehdottomasta rakkaudesta, perheestä ja mitä epätodennäköisimmästä ystävyydestä. Poika nielee maailmankaikkeuden julkaistaan Suomessa torstaina 11. huhtikuuta.

Trent Dalton kirjoitti reportaaseja Australian lähiöiden elämästä: tragediasta, väkivallasta, kuolemasta, huumeista, rikoksista, toivosta ja paranemisesta. Dalton kuitenkin huomasi, että kaikista hirvittävin ja koskettavin tarina on hänen oman äitinsä tarina..

– Minulta kysytään usein kuka on mielenkiintoisin henkilö, jolle olet koskaan puhunut?. Ei, se ei ole Dalai Lama, ei John Howard tai Bob Hawke tai Priscilla Presley. Ei Heath Ledger, ei Matt Damon. Ei, se on äitini. Kun luet kirjani, ymmärrät kyllä miksi, sanoo Trent Dalton.

Daltonin esikoisromaani kertoo kolmetoistavuotiaan pojan Elin tarinan. Eli löytää turvan omaperäisestä mielikuvituksestaan, kun hän yrittää paeta turvatonta arkeaan. Elin äiti on vankilassa, isäpuoli huumekauppias, Elin lapsenvahtina toimii maankuulu rikollinen ja isoveli on mykkä omasta tahdostaan.

Eli lähtee kunnianhimoiselle retkelle: hän murtautuu Boggo Road Gaol -vankilaan pelastaakseenvankina olevan äitinsä; tapaa isänsä, jota hän ei muista, ja kohtaa rikolliset, jotka ovat repineet hänen elämänsä riekaleiksi. Kaiken lisäksi hän rakastuu unelmiensa tyttöön.

Poika nielaisee maailmankaikkeuden on yllättävä, hauska ja hellä debyyttiromaani rakkaudesta, perhesuhteista, veljeydestä, rikoksista ja epätavallisesta ystävyydestä.

Trent Dalton työskentelee toimittajana The Weekend Australian Magazine:ssa ja on aiemmin työskennellyt apulaispäätoimittajana Courier Mail -lehdessä. Hänet on palkittu useilla eri palkinnoilla kotimaassaan, kuten Vuoden kirjana Indie Book Awardseissa sekä Walkey Award- ja Kennedy Award -palkinnoilla. Poika nielaisee maailmankaikkeuden on Daltonin esikoisteos.

Kirjasta sanottua:

”Ainutlaatuinen esikoisromaani.”
PUBLISHERS WEEKLY

”Tervetuloa Trent Daltonin merkilliseen ja hurmaavaan maailmaan. Luin kirjan lähes yhdeltä istumalta ja halusin lukea sen heti uudestaan… Railakasta menoa, kyllästettynä filosofialla, viisaudella, totuudella ja paatoksella”
SYDNET MORNING HERALD

”Riemukas. Yksinkertaisesti riemukas. Halasin itseäni lukiessani sitä. Sydämeni takoi, paisui, pakahtui, silmäni vuotivat kyyneleitä, vatsani oli kipeä naurusta. Poika nielaisee maailmankaikkeuden on – en voi ajatella muuta sanaa kuin – maaginen”
A.J. FINN (Nainen ikkunassa -kirjan kirjoittaja)

”Raikas, rehellinen, hauska ja liikuttava … kerrassaan mukaansatempaava, kirja jota ei voi laskea käsistään.”
DAVID WENHAM

Jaa


Yhteistyössä mm.