Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 29.10.2021

Ikirouta julkaisee uuden singlen lokakuussa.

”Kainuun korvesta kajahtava, iskelmämetallin pioneeri Ikirouta julkaisee uuden singlen lokakuussa ”
Iskelmän ja metallin säveliä rohkeasti sekoittava ja ilmiömäisessä nosteessa oleva Ikirouta julkaisee 15.10. uuden singlen Elämä antaa ja ottaa kaikissa suoratoistopalveluissa.
Suomen musiikkikentältä täysin oman tonttinsa merkinnyt Ikirouta soittaa iskelmämetallia, jollaista ei ole ennen Suomessa kuultu. Vaikka yhtye onkin vielä melko tuore, on se kerännyt kunnioitettavan määrän faneja, ja joukko kasvaa koko ajan. Yhtyeen musiikissa on metallin ja iskelmän lisäksi kuultavissa myös pop- ja rock-vivahteita. Juuri tämä eri tyylilajien rohkea sekoittaminen onkin johdattanut yhtyeen suoraan suomalaisten sydämiin.
Yhtye on viettänyt kesän ajan taukoa uuden musiikin julkaisemisesta, keskittyen keikkailuun. Aiempaa pidempi tauko uusien julkaisujen välillä onkin saanut fanit jo kyselemään uutuuden perään, ja nyt tuo odotus viimein palkitaan. Elämä antaa ja ottaa julkaistaan 15.10. ja se noudattaa samaa tyylilajia aiempien kanssa – vahvoja kitarasooloja ja taitavaa, samaistuttavaa sanailua.
Sanoituksia en halua avata sen enempää vaan jokainen saa kuunnella ne itse ja löytää sieltä omat merkityksensä. Se lyriikoissa onkin kaikkein hienointa, kun jokainen ne kuulee ja ymmärtää omalla tavallaan. Mutta ehkä tämän kappaleen sanoissa ollaan jossain katumuksen ja liian myöhään asioiden ymmärtämisen äärellä.
Teemu Kuosmanen – Kitara & Koskettimet
Teemu Kuosmanen – Ikirouta
Tämä, kuten aiemmatkin Ikiroudan kappaleet ovat kitaristi Teemu Kuosmasen käsialaa, ja lisää uutta musiikkia on luvassa ensi vuoden puolella. Jotain muutakin uutta on vielä loppuvuodesta luvassa, mutta tästä bändi pitää vielä fanejaan jännityksessä – uutisia luvataan julkistaa bändin somessa, joten se kannattaakin ottaa seurantaan..
Tulevalle vuodelle bändi kaavailee uusien biisien lisäksi myös hyviä keikkoja, ja hieman rennompaa meininkiä tiukasti studiossa vietetyn ensimmäisen toimintavuoden jälkeen. Iskelmävivahteella soitettu raskaampi musiikki on saanut erittäin hyvän vastaanoton, vahvistaen käsitystä siitä, kuinka vastaavanlainen musiikki on suomesta aiemmin puuttunut.

Reilun puolentoista vuoden aikana olemme saaneet aikaan mukavia asioita. Sana on kiirinyt koko valtakuntaan ja koko ajan tulee lisää Ikiroudan musiikkia kuuntelevia. Kesällä saatiin soittaa hienoja keikkoja ja niiden yhteydessä tavata paljon ihmisiä ja oli mahtava huomata, että meidät on löydetty. Toki alkutekijöissähän tässä ollaan, mutta homma on kivasti jalalla ja katse tiukasti eteenpäin.”.

Teemu Kuosmanen – Kitara & Koskettimet

Ikirouta
Ikirouta on perustettu Kajaanissa vuoden 2020 alkupuolella. Teemu Kuosmanen (kitara & koskettimet) ja Jori Kärki (laulu) halusivat siirtyä luomaan raskasta ja melodista musiikkia suomeksi, tehtyään yhdessä pitkän ja menestyksekkään uran metallibändi SoulHealerissa. Rumpaliksi saatiin ennestään musiikkipiireistä tuttu Jani Partanen, ja muutamien julkaisujen jälkeen kokoonpano viimeisteltiin Jere Pellikalla (basso), joka toimii Ikiroudan alataajuuksien herrana.
Elämä antaa ja ottaa on yhtyeen 14. singlejulkaisu, ja aiemmat julkaisut ovat keränneet runsaasti mainetta ja ihastusta. Spotifyssa yhtyeellä on n. 14 000 kuukausittaista kuuntelijaa, ja suurimmiksi hiteiksi tähän mennessä ovat nousseet singlejulkaisut Vanki miltei 120 000 striimauksella, sekä Nyt ja aina ylittäen 106 000 striimausta.
Yhtye itse kuvailee musiikkiaan iskelmämetalliksi, kuitenkaan lokeroimatta itseään liian tiukasti mihinkään tyylilajiin. Vaikutteita on otettu niin metallista, rockista, popista sekä tietenkin kaikkien suomalaisten ainakin salaa rakastamasta iskelmästä.
Pandemiasta huolimatta bändi on päässyt mukavasti myös keikkalavoille, esiintyen aktiivisesti heinäkuulta syyskuun alkuun. Myös tulevalle kesälle 2022 on sovittu jo ensimmäiset festarikeikat. Yhtyeellä on alkamassa myös kampanja yhdessä Radio Cityn kanssa 15.10.2021 alkaen.

Jaa


Yhteistyössä mm.