Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 23.07.2021

Ilari Hämäläisen avoin rakkauskirje Totolle sai rinnalleen tyylikkään musiikkivideon

Askel kerrallaan -kappaleessa kehotetaan ryhtymään toimeen omien unelmiensa saavuttamiseksi

Suomenkielistä iskelmää ja rockia tarttuvasti yhteen nitova Ilari Hämäläinen on julkaissut videon Askel kerrallaan -kappaleestaan. Varjo-albumilta löytyvällä kappaleella alleviivataan sitä, miten jokainen on lopulta itse vastuussa unielmiensa toteutumisesta.

“Kappaleen teksti kertoo hetkestä kun tajusin, ettei kukaan tule pelastamaan uraani ja hakemaan kotoa valmiiseen pöytään”, Ilari kertoo. “Kukaan ei tule tarjoamaan valmista kiitotietä, jota pitkin nousen bändeineni tähteyteen. Kukaan ei oikeasti tiedä mitkä ne keinot menestykseen ovat, vaikka toiset tällaista profeetan viittaa kantavatkin. Vain voimat yhdistämällä ja panostamalla tähän oikeasti, saatamme saavuttaa jotain – askel kerrallaan.”

Teksti kertoo yhtä lailla havahtumisesta parisuhteen kiemuroissa siihen, miten itsepäisesti sitä yrittää tavoitella jotain ulkoa päin asettua ideaalia, vaikka kumpikaan ei siihen muottiin näytä mitenkään mahtuvan. Päivät ja elämä kuluvat turhaan vääntämiseen, vaikka kaikki voisi olla siinä hetkessä hyvin ja riittävää onnellisuuteen.

”Lopulta kaikki suunnitelmat saattavat kuitenkin olla turhia ja elämä pyyhkäistä ne tyhjäksi silmänräpäyksessä.”

Jos Askel kerrallaan -kappaleen sointukuluissa, melodioissa tai tuotannossa tuntuu olevan jotain tuttua, siihen löytyy hyvä syy. Kappale on nimittäin Ilarin mukaan “avoin rakkauskirje Totolle”.

“Toto on bändi, jota toiset vihaavat ja toiset rakastavat. Minä kuulun näihin jälkimmäisiin, ja olen sitä mieltä, että maailma tarvitsee lisää Totoa! Ukot alkavat olla jo sen verran vanhoja ja osa jäsenistöstä jo manan mailla, ettei heiltä voi enää parinkymmenen levyn jälkeen ihmeitä odottaa. Niinpä ajattelin, että on parempi kun pistän itse työhansikkaat käsiin ja teen lisää sitä Totoa. Varsinkin Toton suomenkielinen tuotanto on ollut erittäin niukkaa, joten tässähän on hyvä tilaisuus tehdä sitäkin samalla.”, Ilari vitsailee.

Vaikka Ilari kertookin Toto-fiksaatioistaan pilke silmäkulmassa, on itse biisi kummunnut silti täysin hänestä itsestään aina, ja se näkyy myös tekstin lähtökohdista.

“Oli ihanaa saada vapaasti lyödä muuten melko iskelmälliseen kappaleeseen kunnollinen progeosa, jossa rikotaan kaikki tämän hetken kaupallisen musiikin säännöt. Mä rakastan myös tällaista kamaa, joten mulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin toteuttaa mielihalujani!”

Uutelan Skatan luodolla Vuosaaressa kuvattu video on komeaa katsottavaa, mutta kuvaukset eivät sujuneet täysin ongelmitta:

“Oli aikamoinen homma saada roudattua paikalle kuvauskalusto, rummut sekä flyygelin kuoret, jotka Sunrise Avenuen Raoul Ruutu ystävällisesti meille lainasi. Lotrasimme liukkailla rantakallioilla pari päivää, ja kun editointi vihdoin alkoi, huomasin, että kameran mikrofoniin oli tarttunut pelkkää tuulen huminaa. Näin ollen kuvamateriaalin synkronointi musiikin kanssa muodostui suureksi ongelmaksi. Piti tulkita muusikoiden eleiden perusteella, missä kohtaa kappaletta ollaan menossa”, Hämäläinen muistelee.

Ilari Hämäläinen valittiin The Voice of Finlandin valovoimaisimmaksi laulajaksi vuonna 2016, ja miehen musiikillinen matka onkin kulkenut useiden tunnettujen artistien taustayhtyeistä energiseksi sooloartistiksi, joka on hypännyt teatterilavoillakin muun muassa Baddingin ja Kirkan saappaisiin.

www.ilarihamalainen.com
fb.com/Ilarihamalainenofficial
instagram.com/ilari_hamalainen

Jaa


Yhteistyössä mm.