Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 29.10.2021

ISKELMÄARTISTIT JULKAISEVAT KORONA-AJAN HYVÄNTEKEVÄISYYSSINGLEN

Iskelmäartistit julkaisevat korona-ajan hyväntekeväisyyssinglen nostalgisesta Silta yli synkän virran -kappaleesta. Kappaleesta myös making-of -musiikkivideo. Aki Palsanmäki huutokauppaa kannen maalauksen hyväntekeväisyyteen, Lastenklinikoiden kummien hyväksi.

Perjantaina 8.5.2020 julkaistavassa korona-ajan yhteishengenkohottajasinglessä / hyväntekeväisyyssinglessä on mukana useita kirkkaita iskelmäartisteja. Kappaleena on Silta yli synkän virran, suomenkielinen versio Bridge Over Troubled Water -klassikosta.

Mielenkiintoisessa projektissa on iskelmän vahvoja nimiä: Teemu Roivainen, Kyösti Mäkimattila, Saija Tuupanen, Isto Hiltunen, Marita Taavitsainen, Janne Raappana, Suvi Karjula sekä Jonna Ortju. Projektin ja kokoonpanon nimeksi valikoitui solistien ideoima Sävelsillanrakentajat. Kappaleesta julkaistaan myös musiikkivideo, jota artistit ovat omalta osaltaan kotona kuvanneet. Yhteenkokoavana ja musiikillisena taustavoimana on toiminut Energia-yhtye, jonka panos kappaleeseen ja videoon on ollut mittava. Ari-Pekka Laukkanen on tuottanut ja miksannut singlen. Sovituksesta ja musiikista vastaavat Energian muusikot lisämiehityksineen. Videon tekijänä on toiminut Mikko Suuronen.

 

• Spotify / • iTunes/Apple Music

Saija Tuupanen: – Nyt kun elämme tällaista poikkeusaikaa, vaikuttaa se meihin kaikkiin hyvin monin eri tavoin. Onneksi meillä kaikilla on musiikki, ja sitä ilosanomaa voimme jakaa tästä vallitsevasta tilanteesta huolimatta! Musiikki tuo lohtua ja iloa. Tämä sinkku on tehty rakkaudella ja suurella sydämellä. Ja todella hienossa porukassa!

Teemu Roivainen: – Koronaepidemia on pakottanut pysähtymään. Aluksi tämä täydellinen muutos elämässä oli jollakin tavalla lamaannuttavaa. Nyt olen löytänyt tästä täydellisestä pysähdyksestä positiivisiakin puolia. Nyt on aikaa läheisille, rauhoittumiselle sekä säveltämiselle. Silta yli synkän virran, joka toteutettiin yhdessä arvostamieni artistien ja muusikoiden kanssa. Musiikki ja sen luominen on erittäin lohdullista näinä aikoina ja toivon, että osaltamme tämän kappaleen kanssa voimme tuoda valoa kevääseen.

Kyösti Mäkimattila: – Olen iloinen, kun minua kysyttiin mukaan tähän yhteisprojektiin. Taidolla tehdyt soitto-osuudet ovat hunajaa sielulleni ja tuttujen laulajakollegoiden osuuksiin oli erittäin mukava tarjota oma panos. Koronakevät on ollut lamaannuttava kokemus. Korona on kuin synkkä virta. Arvaamaton ja pelottavakin. Meille keikkaileville muusikoille ja laulajille tulevaisuus on vielä näin toukokuun alussa täysin hämärän peitossa.

BRIDGE OVER TROUBLED WATER 30 VUOTTA

Kappale Silta yli synkän virran (Simon & Carfunkel / Bridge Over Troubled Water) julkaistiin vuonna 1970, tasan 30 vuotta sitten. Kirkan tutuksi tekemä suomennos nauhoitettu samana vuonna. Kirkan syntymästä tulee kuluneeksi 70 v. tänä vuonna.

HYVÄNTEKEVÄISYYS

Hyväntekeväisyyskohteena on Lastenklinikoiden kummit ry. Kappaleen tuotto ohjataan Kummien pienten lasten hoivaan. Levyn kannen on suunnitellut mukana oleva solisti Suvi Karjula. Itse maalaus huutokaupataan 22. toukokuuta: Aki Palsanmäki huutokauppaa kannen maalauksen ja myös sen tuotto ohjataan Kummien pienten potilaiden hyväksi.

Suvi Karjula: – Kun minulle huikattiin, että irtoaisiko maalaus tämän yhteisprojektin singlen kanneksi, aloin miettiä, mikä on se toivo ja turva, josta tämän kappaleen versioimisen idea lähti. Olen saanut toivoa luonnosta ja minulle rakkaitten paikkojen ajattelemisesta. Maalauksessani on Kotkan Kaunissaaren hiekkarannalla sijaitseva laituri, joka muistuttaa hieman keskeneräistä siltaa. Halusin käyttää värejä, jossa on toivoa ja rauhaa.

ARTISTIEN TYÖTILANNE

Tanssi-iskelmäartistit ovat jääneet hieman taka-alalle, kun mediassa on pohdittu korona-ajan työtilanteita. Lähes kaikki kesän tanssilavat ovat tehneet päätöksen, että lavatansseja ei tänä keväänä järjestetä. Sadat kauniit, perinteikkäät kesätanssilavat ovat siis kiinni ja iskelmäartistien kalenteri tyhjä. Iskelmäartistien työtilanteeseen toki vaikuttavat konserttitalojen kiinnimeno, laivat ja huvipuistot, festarit… myös kesäteatterit, joihin moni on kiinnitetty. Saa nähdä, mitä kesä tuo tullessaan ja tanssitaanko tulevana suvena jossain.

Kyösti Mäkimattila: -Tälle keväälle oli sovittuna lähes 50 erilaista konsertti- ja musiikkiesiintymistä. Niiden pyyhkiytyminen kalenterista on ollut kuin painajaisunen katselua.

Saija Tuupanen: – Kaikki kesän tanssikeikat on peruttu. Samoin muut työrupeamat, tuskin mikään niistä toteutuu. Mulla piti alkaa juhannuksen jälkeen jälleen kesäteatteri-esitykset. Mutta pakko silti katsoa toiveikkaasti eteenpäin.

 

Jaa


Yhteistyössä mm.