Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

Jaana Raski jää eläkkeelle, juhlanäytös Kouvolan Teatterissa 23.5.

Jaana Raski esiintyy yleisölle viimeistä kertaa Kouvolan Teatterissa – mukana yllättäviä näyttelijäkasvoja

ELÄKKEELLE JÄÄVÄN JAANA RASKIN JUHLANÄYTÖS 23.5.

Kouvolan Teatterin pitkäaikainen näyttelijä Jaana Raski jää eläkkeelle keväällä 2019. Hänen juhlanäytöksenään esitetään torstaina 23.5. kello 18 lukudraamana nähtävä Kvartetti, joka tuo näyttämölle myös aiemmin eläkkeelle jääneet tutut näyttelijät Markku Kekin, Ilmo Ranteen ja Sirkka Seitun. Esityksen jälkeen yleisö voi muistaa Raskia onnittelutervehdyksin. Liput esitykseen ovat nyt myynnissä.

”Halusin saada tutut näyttelijäkonkarit vielä kerran kanssani näyttämölle. Näytelmäksi valikoitui teksti, joka kertoo oopperalaulajista hoitokodissa tuoden esille eläköityneiden taiteilijoiden maailmaa”, toteaa Raski ja jatkaa:

”Teatteri on joukkuepeliä, jossa kaikki tähtäävät yhteiseen lopputulokseen. Tärkeintä on kokonaisuus ja yleisön kohtaaminen. Kouvolan Teatterista löytyy vahvaa ammattitaitoa eri osa-alueilta, ja olen saanut vuosikymmenten aikana kunnian tutustua niin innostaviin ohjaajiin, vaativiin koreografeihin, kekseliäisiin lavastajiin, osaaviin kapellimestareihin kuin taitaviin vastanäyttelijöihinkin.”

Metsoloista kaiken kansan tietoisuuteen

Jaana Raski syntyi 1956 ja eli lapsuutensa Asikkalassa Kurhilan kylässä maaseudun keskellä. Teatterikipinän hän sai nuoruudessa oltuaan mukana lukuisissa kesäteatteriesityksissä. Raski valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta, josta hänet kiinnitettiin Kouvolan Teatteriin 1987 heti valmistumisensa jälkeen. Hänen avausroolinsa Kouvolassa oli näytelmässä Herra Loothin tyttäret (1987). Näyttelijän pitkään uraan mahtuu niin tv- kuin teatteriroolejakin, ja moni muistaa hänet erityisesti 90-luvun tunnetusta tv-sarjasta Metsolat.

Jaa


Yhteistyössä mm.