Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 08.02.2019

Joensuun kaupunginteatterissa pohjoismainen kevät 2019

Pohjoismaiset näytelmät valtaavat Joensuun kaupunginteatterin näyttämöt keväällä 2019. Tulossa on klassikoita ja uudempia tekstejä skandinaavisilta tekijöiltä.

Kauden ensimmäinen ensi-ilta on 23.2.2019 Paavo 1,5. Se on lämmin komedia ennakkoluulojen voittamisesta. Aviopari Jaakko ja Martti saavat tiedon myönteisestä adoptiopäätöksestä. Riemu muuttuu epäuskoksi, kun puolitoistavuotias Paavo onkin 15-vuotias teiniriiviö. Alkuperäisteksti on ruotsalaisen Michael Drukerin. Ohjaajavieras on monelle tuttu eli Joensuun kaupunginteatterin entinen teatterinjohtaja Riku Innamaa.

Niin kuin taivaassa on musiikillinen draamakomedia, jonka alkuperäisteksti on vuodelta 2004. Se kertoo kuuluisasta kapellimestarista, joka palaa kotiseudulle ja ryhtyy johtamaan kyläkuoroa. Ohjaajana vierailee Johanna Freundlich ja mukana esityksissä on joensuulainen Laulutuuli-kuoro. Ensi-ilta on 2.3.2019.

Adalmiinan helmi on Sakari Topeliuksen satuklassikko vuodelta 1856. Teatterinjohtaja Iiristiina Varilon ohjauksessa Adalmiina on tuotu tähän päivään. Hän on hemmoteltu prinsessa, joka keskittyy vain itseensä ja vähät välittää muista. Menetettyään helmen Adalmiinakin oppii myötätuntoa ja sydämen viisautta. Ensi-ilta on 4.5.2019.

Jaa


Yhteistyössä mm.