Fanituote-shop
Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 16.02.2018

Kalle Aholalta uusi sooloalbumi keväällä

Neljän aurinkoisen reissukuukauden aikana syntyneistä lauluista ensimmäisenä päivänvalon näkee tänään julkaistava ’Valo jota hengitän’ –single.

”Talvella kaksi vuotta sitten toteutui pitkäaikainen haaveeni päästä pakenemaan Suomen pimeää ja kylmää talvea. Matkan aikana oli mahdollista heittäytyä laulunkirjoitustyöhön ilman häiritseviä tekijöitä ja tekosyitä. Yksi ensimmäisistä syntyneistä biiseistä oli ’Valo jota hengitän’. Kirjoitin muistikirjani kanteen kappaleen nimen ja päätin kietoa muut biisifiilistelyt sen ympärille. Syntyi albumillinen kappaleita, jotka kertovat valosta. Sen etsimisestä, kadottamisesta ja uudelleen löytämisestä.

Studiossa halusin albumin sovituksista ja soundeista ajattomia. Että laulujen demoversioiden orgaanisuus ja lämpö säilyisivät. Lauloin studiossa livenä upeiden soittajien kanssa samaan aikaan samassa tilassa etsien yhdessä hyvää ottoa. ’Valo jota hengitän’ -biisistä viimeistelimme lopulta valmiiksi kaksi täysin erilaista versiota eri muusikkokokoonpanoilla: yökerhomaisen slovari- ja ytimekkäämmän pop-version. Jälkimmäisen niukka ja ilmava sovitus lopulta voitti. Rytmiryhmämme Mikko Kaakkurinimen ja Harri Rantasen svengin päällä biisin vie maaliin Varre Vartiaisen intensiivinen kitarointi. Varren kanssa työskentelin ekaa kertaa ja hän toimi myös tuottajana yhdessä minun ja Arttu Takalon kanssa. Albumin äänitti Jukka Puurula ja miksasi Risto Hemmi. Haussa oli ilmavasti  soiva albumikokonaisuus,  jossa jää tilaa itse pääasialle eli biiseille. Laululle ja teksteille – meren korvaani neljän kuukauden aikana kuiskimille tarinoille.

 Uuden albumin myötä vaihtuvat myös taustajoukkoni. Levyni tulee ulos Warner Music Finlandin kautta ja keikkamyynnistäni vastaa jatkossa Warner Music Live, joka hoiti hienosti maalin Don Huonojen kanssa tekemämme comeback-kuviot 2015 ja 2017. ’Valo jota hengitän’ -kiertueen keikoilla soitamme uuden albumin lisäksi lauluja koko urani ajalta.”

 – Kalle Ahola

Laulaja/lauluntekijä Kalle Ahola nousi suuren yleisön tietoisuuteen Don Huonot –yhtyeen karismaattisena keulakuvana ja julkaisee keväällä seitsemännen sooloalbuminsa.

Diskografia:

I (2000)

Kadun aurinkoiselle puolelle (2005)

Huonoa seuraa (2006)

Audio Wunderbaum (2008)

Pääkallolipun alla (2011)

1989 (2013)

Valo jota hengitän (2018)


Yhteistyössä mm.