Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

Katoava maa -draaman ympärille näyttely ja keskustelutilaisuus

Viime kevään menestysnäytelmä Katoava maa nosti muistisairaudet puheenaiheeksi Turun Kaupunginteatterissa ja sai pohtimaan, millaisia muistoja me keräämme ja jätämme jälkeemme. Suositun draaman esityskausi jatkuu 11.9. Sen myötä jo esityksen harjoituskauden aikana alkanut yhteistyö paikallisten muistialan toimijoiden kanssa saa jatkoa taidenäyttelyn ja keskustelutilaisuuden muodossa.

Teatterin aulaan on pystytetty Toisin nähdyt -taidenäyttely, jossa nähdään muistisairauteen sairastuneiden tekemää sana- ja kuvataidetta. Näyttely on Varsinais-Suomen Muistiyhdistyksen Muistikuntoutus Tammikodin kokoama. Idea taidenäyttelystä tuli teatterille Johanna Kangasniemeltä, joka toimii Muistikuntoutus Tammikodissa vastaavana ohjaajana. ”Näyttely on valoisa näkökulma muistisairauteen sairastuneesta ihmisestä osaavana, aktiivisena ja osallisena yhteisön ja yhteiskunnan jäsenenä. Viisi asiakasta tuovat osaamistaan ja palan elämänhistoriaansa näkyväksi kuvateostensa kautta”, Kangasniemi kertoo. Näyttely on esillä 12.9.-27.10.

Toisin nähdyt -näyttelyn avajaispäivään 12.9. liittyy myös avoin yleisötilaisuus, jossa ovat keskustelemassa Muistiluotsin muistineuvoja Leeni ErikssonKatoava maa -näytelmän kirjoittaja ja ohjaaja Satu Rasila sekä esityksessä avioparia näyttelevät Marja-Leena Kouki ja Juha Muje. Keskustelun keskiössä on kysymys siitä, miten muistisairauteen liittyviä erilaisia pelkoja voidaan helpottaa ja muistisairaan ja omaisen voimavaroja lisätä. Keskustelu tarjoaa henkilökohtaisia tarinoita sairaudesta ja yhteistä pohdintaa siitä, miten muistisairauden keskellä voidaan löytää muuttuneen arjen valoisat ja arvokkaat hetket. Teatterin yleisölämpiössä torstaina 12.9. klo 16.30 järjestettävään tilaisuuteen on vapaa pääsy.

TOISIN NÄHDYT-taidenäyttely
Turun Kaupunginteatterin ala-aulassa 12.9.-27.10.
Vapaa pääsy lippukassan ollessa auki ti-la klo 12-19

MITEN LISÄTÄ MUISTISAIRAAN JA OMAISTEN VOIMAVAROJA -keskustelutilaisuus
Turun Kaupunginteatterin lämpiössä 12.9. klo 16.30
Vapaa ja esteetön pääsy

Jaa


Yhteistyössä mm.