Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 12.02.2021

Katri Ylander julkaisee uuden albumin seitsemän vuoden tauon jälkeen!

Vahvan paluun maamme naislaulajien kirkkaimpaan kärkeen tehneen Ylanderin Yhteisii unelmii -levy ilmestyy 14.8.2020. Syksyllä kuulasääninen Katri Ylander nähdään myös Nelosella elokuussa alkavassa Tähdet, tähdet -ohjelmassa.  Esimakua albumilta antaa vielä perjantaina 31.7.julkaistava Ikuiset aikeet -single. 

 

Edellisen albuminsa vuonna 2013 julkaissut Katri Ylander on laulanut itsensä takaisin maamme naislaulajien kirkkaimpaan kärkeen tuoreella Sano mulle jotain kaunista -hitillään. Koskettava biisi on ollut Suomen radiosoittolistan ykkösenä, striimannut liki kultaa ja vienyt Katria keikoille ympäri Suomen. Nyt tätä herkkua on luvassa lisää, kun Ylanderin Yhteisii unelmii -levy julkaistaan 14. 8.2020. Levyltä on luvassa vielä hieman esimakua, kun Antti Kleemolan ja Inka Nousiaisen säveltämä ja Inka Nousiaisen sanoittama Ikuiset aikeet -single julkaistaan perjantaina 31.7.
 
Uuden albumin teemat sijoittuvat elämän taitekohtiin, myös parisuhteisiin, joissa pitäisi päästää irti tai astua uuteen. Teksteissä käsitellään myös epävarmuutta ja opetellaan luopumaan. ”Levyn teon aikoihin mietin paljon identiteettiä; sitä, mitä ihmisestä jää jäljelle isojen muutosten jälkeen ja mikä on väistämätöntä näissä tilanteissa. Levyn Yhteisii unelmii -nimi tulee Pandat kappaleen kertosäkeen lauseesta, jossa ollaan eron kynnyksellä mutta haaveillaan vielä, että kaikki voisi palata ennalleen”, valottaa Katri Ylander albumin tematiikkaa.  
 
Tuoreelta kuulostavan albumin on pääosin tuottanut Sampo Haapaniemi (mm. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani). Vuonna 2018 julkaistun Sinä pärjäät -singlen tuotti kappaleen säveltäjä Sami Kurppa ja Kotiinpalaajan viimeisteli tuotannollaan Samuli Sirviö (Ellinoora). Albumille oli tarjolla lukuisia hyviä kappaleita, joista mukaan valikoitui yksitoista kokonaisuuteen parhaiten istuvinta biisiä. Biisejä ovat olleet tekemässä mm. Suvi Teräsniskalle, Laura Voutilaiselle, Pate Mustajärvelle ja Paula Koivuniemelle biisejä tehnyt Antti Kleemola sekä kirjailija Inka Nousiainen, jonka tekstejä ovat Katrin lisäksi levyttäneet mm. Jenni Vartiainen ja Lauri Tähkä.  Yhteisii unelmii -albumin julkaisee KHY Suomen Musiikki Oy.
 
Katri Ylander on mukana Nelosella elokuussa starttaavassa Tähdet, tähdet -ohjelmassa. Lisäksi syksyllä alkaa Yhteisii unelmii -albumikiertue, jonka aikana Ylander kiertää Suomea uusien ja vanhojen hittien kanssa. 
 
Katrilta on julkaistu neljä albumia; ’Katri Ylander’ (2006), ’Kaikki nämä sanat’ (2007) ja ’Valvojat’ (2009) sekä Katri Ylander & Yksinäinen Yhtye –nimellä ’Uusi maa’ (2013).  Lisäksi häneltä löytyy kokoelmalevy ’Maailman ihanimmat’ (2011). Levyiltä julkaistujen hittien joukossa radioissa soivat yhä mm. ’Mansikkamäki’, ’Välitunnilla’ ja ’Valehdellaan’.
 

Jaa


Yhteistyössä mm.