Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

Keltaista taikaväriä ja kitara selässä – Annika Nord viimeistelee debyyttialbumiaan

Kaksikymppinen Annika Nord nappasi yhtenä iltana kitaran selkäänsä ja kävi koputtamassa Turun baarien ovia kyselemässä keikkaa. Nyt, reilu viisi vuotta myöhemmin, hän keikkailee 150 keikan vuositahtia ympäri Suomen – siitä huolimatta, että loukkaantuminen oli katkaista muusikon uran heti alkuun.

Tämä raikkaan positiivista pop-rockia tekevä, vahva laulaja-kitaristi-lauluntekijä on parhaillaan viimeistelemässä debyyttialbumiaan, josta ensimmäinen lohkaisu Taivaanrannan maalailija julkaistaan singlenä ja musiikkivideona 16.4.2019

Kappaleen musiikkivideolla maalataan taulu. ”Annettiin taiteilija Vicky Maaraselle vapaat kädet. Bändini kitaristi Joona soitti tätä biisiä taiteilijalle  ja hän maalaili reaaliaikaisesti. Taideteoksesta tuli makee! Mun ehdoton elämänväri on keltainen. Oli hauskaa, että taiteilija aloitti maalaamisen keltaisella ja lisäksi oli päättänyt laittaa keltaisen paidan päälle kyseisenä aamuna, vaikka se oli ollut hänellä vaatekaapissa kaksi vuotta käyttämättömänä. Taikaa?”, Annika pohtii.

Nordille tulevan albumin työstäminen on tullut vaikeuksien kautta voittoon. ”Elämä alkoi tarjoamaan yllätyksiä. Eräänä kauniina keskiviikkoiltana menin lumilautailemaan, kaaduin ja ranteeni murtui. Muistan täydellisesti sen hetken: ensimmäinen ajatus oli se, että illalla on keikka”, Nord kertaa muutaman vuoden takaisia tapahtumia. ”Jouduin jäämään sairauslomalle, en tiennyt voinko soittaa enää koskaan. Käsi meni pahasti rikki. Silloin minulla oli vuosi keikkailua takana ja olin rakentanut vahvasti tulevaisuutta sen pohjalta. Pysähdys tuntui ikuisuudelta, kuukausi toisensa jälkeen jouduin perumaan keikkoja. Aloin kirjoittaa biisejä joka päivä, sitähän pystyin tekemään. Kirjoittamisessa alkoi yhtäkkiä palaset loksahdella paikoilleen. Aika kului ja kunto alkoi kohentua. Sellaisen pysähdyksen jälkeen sitä alkaa miettimään elämää eri tavalla ja mihin sen ajan haluaa täällä käyttää.”

Annika Nord luopui suorite-elämästä, turhista peloista ja ennakkoluuloista. ”Nyt julkaistavasta biisistäni tuli helposti lähestyttävä. Kappaleessa on haikeaa ja iloista tunnelmaa. Sellaisia ylä- ja alamäkiä, mitä oikeasti elämä on. Ei saa jäädä murehtimaan huolia vaan pitää antaa ilon voittaa. Kaikilla oli hyvä fiilis soittaessa. Mun mielestä se välittyy.”

Jaa


Yhteistyössä mm.