Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 17.07.2020

Klassinen ja elektro kohtaavat Kepa Lehtisen uudella It is ok to be sad and dark -minialbumilla

Thereminin, pianon ja kontrabasson liitto pääsee oikeuksiinsa uutuuslevyllä

Klassinen ja elektroninen kohtaavat säveltäjä Kepa Lehtisen uudella It is ok to be sad and dark -levyllä, jossa soi sata vuotta vanha elektroninen soitin theremin, jota soitetaan koskematta instrumenttia. Thereminin, pianon ja kontrabasson yhteisointiin on saaatu vanhahtavaa ja haikeaa surullisuutta, joka silti kuulostaa ajanmukaiselta huippuäänitteeltä. Thereminin viulua tai sahaa muistuttava sointi on häkellyttävällä tavalla yhdistetty kontrabasson lähes fyysisenä tuntuvaan karheuteen.

”Uudessa levyssäni olen käyttänyt modifioitua thereminiä, jolloin bassopäähän saadaan laajempi, enemmän selloa muistuttava sointi. Theremin aistii soitajan vähäisetkin liikkeet ja hengityksen, jopa akustisen pianon rinnalla elektroninen theremin kuulostaa orgaaniselta”, Lehtinen kertoo.

It is ok to be sad and dark on Kepa Lehtisen kolmas soololevy, ensimmäinen Playing Theremin ilmestyi vuonna 2018 ja Helsinki in November vuonna 2019.

Kepa Lehtinen on helsinkiläinen säveltäjä. Hän on syntynyt 1971, ja soittaa pianoa, syntetisaattoria ja thereminiä. Lehtinen on opiskellut elokuvaäänisuunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa (nyk. Aalto-yliopisto) Elokuvataiteen laitoksella. Hän on toiminut säveltäjänä elokuva-, TV- ja mainostuotannoissa. Tunnetuimpia töitä ovat musiikki TV-sarjassa Kimmo sekä elokuvissa Kohta 18, Kuudes kerta ja Likainen pommi.

Albumin kappaleet Kepa Lehtisen sanoin:
– It is ok to be sad and dark. Tämä on suosikkini levyllä. Tämän talven lumettomuus ja pimeys on pakottanut pysähtymään melankoliseen tunnelmaan ja tajuamaan elämän synkän puolen tärkeys.
-Helsinki Romance cantabile for theremin, piano and double bass. Melodia on todellinen korvamato.
-16mm. Synkkä ja hypnoottinen balladi thereminille, pianolle ja kontrabassolle, jonka  rakeinen sointi tuo mieleen menneen ajan elokuvamusiikin.
-Simple. Soolo pianolle.
-Forbidden planet. Kunnianosoitus elektroniselle elokuvamusiikille.
-Sid plays serenade – Serenade for theremin, piano and double bass teoksesta Helsinki in November sovitettuna Commodore 64:lle ja thereminille. Toivottavasti kuulija on järkyttynyt.,

Jaa


Yhteistyössä mm.