Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 08.02.2019

KOREOGRAFI HANNA BROTHERUKSEN MASSIIVINEN TANSSITEOS OODI METSÄLLE AVAA TÄNÄÄN KESKUSTAKIRJASTO OODIN

Teoksessa mukana yli 200 eritaustaista tanssijaa

Koreografi Hanna Brotheruksen massiivinen Oodi metsälle -tanssiteos avaa keskustakirjasto Oodin huomenna 5.12.2018. Maineikas tanssitaiteilija tuo teoksessaan tanssimetsän Helsingin keskustaan. Suuri teos etenee ulkolavalta kirjaston kolmeen kerrokseen kuvastaen luonnon ja ihmisen kiertokulkua: siementen kasvua taimiksi ja puun matkaa paperiksi, kirjoiksi ja sitä kautta lukutaidoksi ja sivistykseksi.

Teos on jo valmis ja sen treenit ovat suurimmalta osin ohitse. Urakka onkin ollut melkoinen, sillä peräti 207 esiintyjän ylisukupolvisessa joukossa nähdään ammattitanssijoita, ikäihmisiä eri puolilta Helsinkiä, oppilaita Kaisaniemen ala-asteelta, Kallion lukiosta ja Sibelius-lukiosta sekä Reijo Aittakummun johtama Sibelius-lukion kamarikuoro. Ilta huipentuu Oodi Oodille -yhteisesiintymiseen harmonikkateitelija Kimmo Pohjosen kanssa ulkolavalla.

Osia teoksesta nähdän pienemmällä kokoonpanolla myös itsenäisyyspäivänä 6.12.2018, jolloin luvassa on erityisesti perheille suunnattua ohjelmaa.

Hanna Brotherus kertoo metsän olleen hänelle korvaamaton paikka jo hänen lapsuusmaisemassaan. ”Metsä oli kuin alttari, jonne pakenin laulamaan, tanssimaan tai raivoamaan. Siellä oli tilaa kaikelle, minkä jouduin muualla kätkemään”, Hanna kertoo.

”Palautan helposti mieleeni puiden huminan, hiihtoretket ja metsän kaiun, mutta tunnistan myös tumman metsän pelottavuuden”, hän jatkaa.

Hanna Brotherus näkee Keskustakirjaston suurenmoisena lahjana: ”Oodia ympäröi 116 kilometriä kuusilautaa. Tämä ihmeellinen ja ilmainen aarre on metsään kätketty. Ja keskellä Helsinkiä! Teen tämän työn rakkaudesta elämää, taidetta, sivistystä ja Helsinkiä kohtaan.”

Teos toteutetaan yhteistyössä UPM:n ja Maaseudun Sivistysliiton kanssa.

Oodi metsälle -teoksen tiedot

Koreografia ja ohjaus: Hanna Brotherus
Musiikin sävellys ja äänisuunnittelu: Johannes Brotherus
Koreografin assistentti: Johanna Ikola
Visuaalinen suunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila ja Jonathan Maxwell
Tuotannon assistentti: Tara Nyman
Maskeeraus: Make Up For Ever Academy
Tuotanto: Hanna Brotherus Company

Jaa


Yhteistyössä mm.