Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 14.05.2021

Korpiklaanin Mylly-single ja -video ylistävät vanhaa kansantarua – Katso virallisesti huomenna julkaistavan biisin upea video jo nyt!

Korpiklaanin Mylly-single ja -video ylistävät vanhaa kansantarua ”Aidat lahoavat, maatuvat, mutta henki ja tarinat jäävät, yli sukupolvien ja yli aikojen”

Taannoin ensimmäisen uuden Leväluhta-singlensä julkaissut Korpiklaani valmistautuu helmikuun Jylhä-albumijulkaisuun paljastamalla tällä viikolla lisää uutta materiaalia. Virallisesti huomenna julkaistavan Mylly-singlen hieno video on saatu tänään jo näytille fiilisteltäväksi.

Myllyn tarina pohjaa vanhaan kansantaruun miehestä, joka matkallaan myllylle tapaa aidalla istuvan hahmon, ”pirun”, jonka toinen jalka on kavio.

”Mies pelästyy näkemäänsä ja jähmettyy paikalleen. Hahmo katoaa, mutta mies muistaa kuulleensa kertomuksen myllyllä asuvasta pirusta, ja lopulta hän jatkaa matkaansa ja voittaa pelkonsa. Myllyllä hän kokee olevansa lopulta yhtä menneen ja nykyisen ajan kanssa. Aidat lahoavat, maatuvat, mutta henki ja tarinat jäävät, yli sukupolvien ja yli aikojen”, Jonne Järvelä luonnehtii.

Yhtyeen entisen hanuristin Juho Kauppisen tarttuva biisi-idea jalostui pian Korpiklaani-veisuksi, johon Tuomas Keskimäki teki sanat siltä seisomalta.

Upea Mylly-musiikkivideo jatkaa Korpiklaanin Leväluhta-videon saagaa. Mukana on jälleen myös päänäyttelijä Yrjänä Ermala.

”Yrjänä Ermala on kuin ilkeä versio Mörkö Perkeleestä jo pelkästään nimensäkin puolesta – ja siltä hän myös näyttää – mutta miehen sydän on puhdasta kultaa. Yrjänä on näyttelijätyönsä lisäksi myös perinneinstrumenttien rakentaja, seppä ja mitä lie, eli sitä mitä Yrjänä ei osaa tehdä, ei tarvita”, Järvelä toteaa.

Kiitasen maatilalla Sysmässä ja Hotilankosken myllyllä Hartolassa kuvatulla videolla näyttelevät myös Korpiklaanin Henkselipoika-videosta tuttu 10-vuotias Jonnen tytär Tinja Järvelä ja Pirun roolin esittävä näyttelijä-muusikko Toni Koskipuro.

”Hän heittäytyi viehkeän viekkaan pirun rooliin niin hyvin, että en tiedä kuka sen työn olisi voinut tehdä paremmin.”

Korpiklaani lupailee vielä lisää maistiaisia ennen 5. helmikuuta koittavaa Jylhä-albmin julkaisua. Jylhä julkaistaan tuttujen formaattien lisäksi mustana ja rajattuna vihreänä 300 kappaleen vinyylipainoksena. Levyn ennakkotilaus aukeaa huomenna perjantaina täällä.

Jylhän biisilista on:     

1. Verikoira
2. Niemi
3. Leväluhta
4. Mylly
5. Tuuleton
6. Sanaton maa
7. Kiuru
8. Miero
9. Pohja
10. Huolettomat
11. Anolan aukeat
12. Pidot
13. Juuret

www.korpiklaani.live
www.korpiklaani.com
www.facebook.com/korpiklaani
www.instagram.com/official_korpiklaani
www.twitter.com/_korpiklaani
www.youtube.com/korpiklaani
www.nuclearblast.de/korpiklaani

Jaa


Yhteistyössä mm.