Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 12.02.2021

Kotimaanmatkan suunnittelu ei ole koskaan ollut näin helppoa – Museokortin uudessa palvelussa voi valita valmiista kulttuurikierroksista tai suunnitella oman reissunsa

Kotimaan matkailuhelmet on entistä helpompi löytää. Museokortin uusi matkailupalvelu tuo museot, luontokohteet ja paikalliset nähtävyydet helposti löydettäviksi kokonaisuuksiksi – tunnelmallisia ravintoloita ja majapaikkoja unohtamatta. Kyseessä on täysin uudenlainen palvelu, joka tarjoaa kulttuurielämysten lisäksi matkaideoita vaikkapa luonto- tai kaupunkimatkailusta kiinnostuneille.

Museokortin uusi palvelu tarjoaa matkavinkkejä elämykselliseen kotimaanmatkailuun. Valmiiksi suunniteltujen kulttuurikierrosten lisäksi palvelussa voi suunnitella omia matkareittejään. Tarjolla on päiväretkiä kaupungeissa, minilomia viikonloppuihin sekä ideoita pidemmille kulttuurilomille kotimaassa. Valikoimasta löytyy seikkailu lumoavassa Lapissa, matka muotoilun jäljillä Järvi-Suomessa, kulttuurielämyksiä Saimaan rannoilla sekä yli 20 muuta kierrosta kauniissa kotimaassa.

Ensimmäiset kierrokset antavat esimakua kasvavasta palvelusta. Museokortti julkaisee jatkuvasti uusia matkavinkkejä, Museokortti-etuja sekä uudenlaisia toimintoja, jotka helpottavat omien reissujen suunnittelua. Kasvava kierrosvalikoima tarjoaa koettavaa niin perheille, pariskunnille, kaveriporukoille kuin soolomatkailijoillekin.

– Palvelu tarjoaa helposti toteutettavia ideoita sekä kokeneille konkareille että hiljattain kotimaanmatkailusta innostuneille, kertoo Museokortin projektikoordinaattori Susanna Kyllönen.

Seikkailunhaluisimmat voivat kiertää vaikkapa Lappia pitkienkin vaellusten muodossa. Matkavinkkejä tarjotaan kuitenkin myös viikonloppumatkoihin ja lähiretkiin omassa kotikaupungissa. Kulttuurielämyksiä voi kokea lomien lisäksi arjen keskellä ja kaikkina vuodenaikoina.

Museokohteiden lisäksi kierroksilta löytyy luontokohteita, idyllisiä majapaikkoja sekä tunnelmallisia ravintola- ja kahvilaelämyksiä. Museokortilla saa sisäänpääsyn kaikkiin kierrosten museoihin sekä etuja ja alennuksia kumppaneiden tarjoamista palveluista.

Matalan kynnyksen lähimatkailu on kasvava trendi 

Suomalaisten halu matkailla kotimaan monipuolisissa kohteissa näkyy myös Museokortin innokkaassa käytössä. Menneenä kesänä Museokortilla maksetut käynnit rikkoivat kuukausiennätyksen. Museokorttia käytettiin heinäkuun aikana enemmän kuin koskaan aiemmin, lähes 300 000 kertaa. Kasvua vuoden takaiseen oli huimat 38 prosenttia.

Museokäynnit on myös todettu yhdeksi turvallisimmista kulttuuriharrastuksista poikkeusaikoina. Museotilat ovat avaria, ja niissä vierailevien asiakkaiden on mahdollista noudattaa kaikkia THL:n turvallisuusohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Museokortin uusi matkailupalvelu tarjoaa elämyksiä kaikkiin vuodenaikoihin. Valikoimasta löytyy myös kestoltaan eri mittaisia kierroksia, mikä mahdollistaa niin spontaanit päiväretket ja viikonloppumatkat kuin myös suunnitelmallisemmat kulttuurilomat. Seikkailulle voi siis yhtä hyvin lähteä vaikkapa omassa kotikaupungissaankin.

– Suomessa on valtavasti koettavaa ja upeita kulttuurikohteita löydettäväksi. Haluamme auttaa ihmisiä löytämään niin museot kuin muutkin kotimaan matkailuhelmet, Kyllönen kuvailee.

Museokortti on monipuolinen reissukaveri

Valmiiden kierrosten lisäksi uudessa palvelussa voi suunnitella oman matkansa ja löytää kiehtovia vinkkejä matkan varrelle.

– Museokortti on monipuolinen reissukaveri. Sillä saa sisäänpääsyn yli 300 museoon kaikkialla Suomessa ja etuja valittujen kumppaniemme palveluista, kertoo Susanna Kyllönen.

Monille museot ovat matkan määränpää, mutta ne ovat myös mainioita pysähdyspaikkoja vaikkapa mökkimatkan varrella. Näyttelyelämysten lisäksi useista museoista löytyy kahvila- ja ravintolapalveluja sekä museokauppoja tuliaisten hankkimiseen.

Reittihaun avulla museovierailujen yhdistäminen muihin lomasuunnitelmiin on entistä helpompaa. Matkavinkkien hakeminen onnistuu kätevästi oman ajoreitin varrelle, oli sitten lähdössä lähelle tai kauemmaksi. Palvelu antaa reittiehdotuksen sekä suosittelee museoita, joissa kannattaa matkan varrella poiketa.

Tutustu uuteen palveluun >

8 matkavinkkiä syyslomille

  1. Seikkailu lumoavassa Lapissa. Lapin seikkailulle kannattaa varata aikaa, jotta kierroksen voi kokea kaikessa rauhassa. Ainutlaatuisten museokohteiden lisäksi reitin lähistöllä on useita henkeäsalpaavia luontoelämyksiä. Lue lisää >
  2. Kertomusten kyydissä Tampereella. Mielikuvituksellisia museokohteita faktan ja fiktion ystäville. Tällä kierroksella kuljet tarinasta toiseen muumien, vakoilun, pelien sekä taiteen mukana. Lue lisää >
  3. Koko perheen kulttuuriretki Turussa. Turun museokohteissa, joissa viihtyvät niin perheen pienimmät kuin varttuneemmatkin museokävijät. Tällä museokierroksella riittää hauskaa nähtävää ja koettavaa koko viikonlopuksi. Lue lisää >
  4. Kulttuurielämyksiä Saimaan rannoilla. Koe toinen toistaan upeampia kokemuksia Saimaan seudun lumoavissa museoissa ja virkistäydy luonnon äärellä.  Lue lisää >
  5. Virkistävä päiväretki hiljaisessa Helsingissä. Vanhankaupunginlahden ympäristössä nähtävää riittää niin luonnon kuin kulttuurinkin ystäville. Lue lisää >
  6. Vaikuttavien elämysten Hämeenlinna. Hämeenlinna tarjoaa historiaa, taiteita, luontoa ja vaikuttavia tarinoita kulttuurinnälkäiselle lähimatkailijalle. Lue lisää >
  7. Helsingin taidehelmet kaupungin sykkeessä. Helsingin keskustan rakastetut taidemuseot tarjoavat maailmanluokan taidetta vain lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Lue lisää >
  8. Viikonloppumatka eteläisimpään Suomeen. Elämyksellinen viikonloppumatka kutsuu! Hanko ja Raasepori tarjoavat runsaasti koettavaa luonto- ja taide-elämyksineen rentouttavalle parin päivän reissulle. Lue lisää >

Tutustu kaikkiin kulttuurikierroksiin >

Katso matkavinkit reitin varrelle >

Museokortti hakee uuteen palveluun verkostokumppaneita kaikkialta Suomesta. Kumppaneiksi valitaan toimijoita, joiden tarjoamat palvelut sekä edut rikastuttavat ja helpottavat matkantekoa: esimerkiksi majoitusta, makuelämyksiä ja liikkumiseen liittyviä palveluja. Kumppanuudesta kiinnostuneet voivat hakea mukaan osoitteessa Museot.fi/kumppaniksi.

Museokortti (69€) on vuoden mittainen pääsylippu yli 300 museokohteeseen ympäri Suomen, Ahvenanmaalta Inariin. Museokortilla voi kokea suurimmat ja merkittävimmät museot, tiedekeskukset ja muut paikalliset aarteet. Nähtävää riittää niin taiteen, tieteen, historian, luonnon kuin myös designin ja tekniikan parissa.

Jaa


Yhteistyössä mm.