Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 23.10.2020

Kouvolan Teatteri: Kauden 2020-21 avaustiedote – juhlasyksy alkaa Kirka-musikaalilla

Syksy alkaa normaalissa aikataulussa Kirka-musikaalilla – istumapaikkojen määrää rajoitetaan

VIISI ENSI-ILTAA KOUVOLAN TEATTERIN JUHLASYKSYNÄ 2020

Syksyllä 60 vuotta täyttävän Kouvolan Teatterin syysohjelmistossa nähdään ennätykselliset viisi ensi-iltaa. Suuren näyttämön esitykset aloittaa 5.9. tunnetusta rock-ikonista kertova Kirka – Surun pyyhit silmistäni -musikaali, jota tähdittää Mikael Saari. Akrobaattista osaamista vaativa vauhdikas Tämä on ryöstö! -komedia tulee ensi-iltaan 17.10. ja yleisön kestosuosikki Joulushow uusine sketseineen 12.11. Keväältä siirtynyt Adalmiinan helmi -lastennäytelmä aloittaa ohjelmistossa 19.12. alkaen. [Klubi]näyttämöllä nähdään tauon jälkeen teatterin oma tuotanto, kun yhden naisen näytelmä Anjan lähes erinomainen elämä saa ensi-iltansa 26.9.

Syksy käynnistyy poikkeuksellisissa olosuhteissa koronapandemiasta johtuen. Kouvolan Teatteri täyttää 60 vuotta 22.10.2020 ja juhlistaa merkkipäivää monin tavoin syksyn aikana. Elokuulle suunniteltu kansanjuhla on pandemian takia jouduttu perumaan, mutta syksylle on muita suunnitelmia. Niistä tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Yleisön turvallisuus on teatterille ensisijaista, ja sen varmistamiseksi teatterissa tehdään monia poikkeusjärjestelyjä valtakunnallisia koronaohjeita ja Suomen Teatterit ry:n suosituksia noudattaen. Riittävät turvavälit varmistetaan rajaamalla näyttämöiden paikkamäärät niin, että suuren näyttämön katsomossa on enintään 140 katsojaa ja [klubi]lla 46 katsojaa. Normaalisti suurella näyttämöllä on katsomopaikkoja 353 ja [klubi]lla 96. Paikkanumerointi ei toistaiseksi ole käytössä. Ajantasaiset turvallisuusohjeet löytyvät teatterin nettisivuilta, ja aulahenkilöstö ohjaa yleisöä esityspäivinä. Yleisöltä toivotaan ymmärrystä poikkeuksellisessa tilanteessa.

”Käynnistämällä syksy erikoisjärjestelyin voimme taata katsojille miellyttävän ja turvallisen teatterivierailun. Juhlasyksy alkaa hieman epätavallisissa tunnelmissa, mutta teemme siitä huolimatta työtämme ilolla ja innolla. Silti on oltava ketteryyttä nopeisiin muutoksiin ja pystyttävä uudelleenarviointiin esimerkiksi esityskalenterin osalta. Olen seurannut henkilökuntamme työskentelyä ylpeydellä näinä poikkeusaikoina, ja ammattilainen pystyy sopeutumaan hämmästyttävällä intensiteetillä muuttuviin olosuhteisiin. Odotamme myös katsojien kohtaamista, sillä heitä on jo ikävä”,  toteaa teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi.

www.kouvolanteatteri.fi

Jaa


Yhteistyössä mm.