Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 29.10.2021

Kuuman Ankanpoikasen Funny-esitys nähdään Turun Kaupunginteatterissa ennen maailmalle suuntaamista

Turkulainen nykynukketeatterin pioneeriryhmä Kuuman Ankanpoikanen tuo kansainvälisille yleisöille suunnatun FUNNY – THE BEST PUPPET SHOW EVER MADE -esityksen Turun Kaupunginteatteriin 28. ja 29.9.

Alun perin suoraan kansainvälisille festivaaleille tähdännyt FUNNY on sanaton, fyysistä teatteria ja naamioteatteria nukketeatteriin yhdistelevä esitys. Viihdyttämisen, pelkojen ja unelmien välillä tasapainotteleva teos elävöittää niin ilmapallot, sarjakuvamaiset naamarit, superlonin kuin realistisen kokoiset ihmisnukkensa. Vauhdikas, visuaalinen ja muodoltaan pomppiva nukketeatteriesitys yrittää piilottaa pelot pumpuliin ja pohtii samalla parrasvalojen paineita. Pärjääkö sillä, että mieli on kevyt kuin heliumpallo? Syödäänkö hattarat aina elävältä?

Teoksen konseptin ja käsikirjoituksen takana ovat kotimaisen nykynukketeatterin kuumat nimet Merja Pöyhönen ja Riina Tikkanen, jotka nähdään myös lavalla esityksessä. Esityksen on ohjannut Pia Kalenius, musiikin säveltänyt Antti-Juhani Manninen, nukeista ja visuaalisuudesta esityksen ympärillä vastaa Jenni Rutanen. FUNNYN kantaesitys nähtiin Helsingissä kansainvälisen SAMPO Festivaalin avausesityksenä 25.8.2021.

”Unettomien öiden lampaidenlaskemisen ja tyhjiksi poksahtavien unelmien keskellä Merja Pöyhösen ja Riina Tikkasen sanaton työ on soljuvaa, tarkkaa, ja he ovat nukettamisen lisäksi fyysisessä ilmaisussaan erittäin hyviä. Näyttämökuvassa korostuu runsaus.”

– Maria Säkö Helsingin Sanomien arviossa 27.8.2021

Turkulaiselle Kuuma Ankanpoikanen -nukketeatterityöryhmälle kansainväliseen kiertoon tarkoitetun esityksen tekeminen on ollut pitkäaikainen haave. Maailmanvalloituksessa taustatukena toimii nukketeatteriverkosto Aura of Puppets sekä sen yhteydet kansainvälisiin näyttämöhin. FUNNY-esityksen ensiaskeleet otetaan koronatilanteen takia kuitenkin Suomessa. Pian kehuttu esitys nähdään Turussa kahdesti ja lippuja näytöksiin saa vielä.

”Nyt kun on joutunut siirtämään kaukohaaveet hetkeksi sivuun ja huomannut unelmoivansa ihan ylipäätään yleisön kohtaamisesta, on mahtavaa päästä ”vierailulle” juuri tänne kotikentille Turkuun. Kaupunginteatterin Pieni Näyttämö on meille tekijöille suuri ja tärkeä askel, ja toivotaan että meidän kotiyleisö löytää meidät sieltä, ennen kuin sitten hamassa tulevaisuudessa pompitaan pitemmälle”, iloitsee Merja Pöyhönen.

FUNNY – THE BEST PUPPET SHOW EVER MADE

Vierailuesitys Turun Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä 28.9. klo 18.30 ja 29.9. klo 18.30.
Esityksen kesto on noin tunti. Se on lähes sanaton ja suunnattu aikuisille.
Liput (23-31 €) teatterin ja Lippupisteen myyntikanavista.

Tekijät

Konsepti, käsikirjoitus, lavalla – Merja Pöyhönen & Riina Tikkanen
Ohjaus – Pia Kalenius
Nuket ja lavastus – Jenni Rutanen
Sävellys – Antti-Juhani Manninen
Valot – Essi Santala
Nukketeatteriharjoittelija – Eve Mäkitalo
Tuotanto – Kuuma Ankanpoikanen ja Markus Alanen

Turun Kaupunginteatteri
Itäinen rantakatu 14, 20800 Turku.

Myyntipalvelu: 02 262 0030
[email protected]

teatteri.turku.fi

Jaa


Yhteistyössä mm.