Fanituote-shop
Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 18.05.2018

Laulupuilla -keikkasarja tuo vaihtoehtomusiikin nousevat nimet Musiikkitaloon

Musiikkitalon terassilla kuullaan heinäkuussa torstaisin kotimaisen vaihtoehtomusiikin kuumimpia artisteja. Laulupuilla -sarjassa ulkoilmalavalle nousevat Litku Klemetti, Töölön Ketterä, Pekko Käppi ja M. Laulupuilla -sarja on Musiikkitalon ja Alt Agencyn yhteistyötä. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. MUUTOS PÄIVÄMÄÄRIIN: 5. heinäkuuta Laulupuille nousee Töölön Ketterä ja 12. heinäkuuta Litku Klemetti.

Laulupuilla Töölön Ketterä
To 5.7.2018 klo 20:00

Vahvaa jalansijaa kotimaisen musiikin kentällä ja keikkapaikoilla saavuttanut yhtye on ajankohtainen ja kiinnostava alkuvuodesta ilmestyvän albumin tiimoilta sekä erittäin vahvaksi hioutuneen keikkakunnon osalta. Kolmas festarikesä tuo mukanaan uuden vaihteen, ja hyytymistä on turha tältä yhtyeeltä pelätä.
Muun muassa Emma-, Femma- kuin Radiogaalassakin ehdokkuudet ansainnut bändi on julkaissut sinkkuja niin Vestan, VG+:n kuin Kubenkin kanssa.

Laulupuilla Litku Klemetti
To 12.7.2018 klo 20:00

Vuonna 2017 laajempaan tietoisuuteen rymistellyt Litku Klemetti on kriitikoiden, festareiden ja koko perheen suosikki. 2017 julkaistiin ”Juna Kainuuseen” -levy sekä bändikasetti ”Päivä päivältä vähemmän.” 2018 julkaistaan kaksi uutta Litku-levyä: unelmointilevy ”Taika tapahtuu” sekä Kainuu-teemaa jatkava ”Reformi.”
Litku esiintyy Tuntematon numero-yhtyeensä kanssa, joka tekee mitä huvittaa. Litkun musiikillisessa maailmassa on spontaania heittäytymistä, unelmointia sekä fiilistä että jotain jännää voi tapahtua vielä 2010-luvulla.

Laulupuilla Pekko Käppi & K:H:H:L
To 19.7.2018 klo 20:00

Kalloja, nahkoja ja miesten pellavaisia kesämekkoja – taidokkaasti kansanmusiikkia nykyaikaan törmäyttävä Pekko Käppi & K:H:H:L loitsii jouhikkoineen ja sikarilaatikkokitaroineen kansaa syvään transsiin.

Pekko Käppi & K:H:H:L julkaisi maaliskuussa 2017 uuden albuminsa Matilda. Jos yhtyeen edellinen levy säesti suomalaisen voodoon vainoharhaista maailmaa, niin uutukainen vie kuulijan luineen keskelle moneen suuntaan roihuavaa nykyhetkeä, venyttäen todellisuutta petollisen ja epäluotettavan ihmismielen loihtimiin maisemiin.

Laulupuilla M
26.7.2017 klo 20.00

M:n musiikki on elektronista popmusiikkia, mutta se kiinnittyy vahvasti kotimaisen populaarimusiikin perimään kurottaen myös kohti vapaamuotoisempaa ilmaisua, tarjoten vahvan, mystisen ja lumoavan ilmapiirin. M julkaisi syksyllä 2017 Tehtaantyttö -nimeä kantavan debyyttialbuminsa, joka sulatti sekä kriitikoiden että kuuntelijoiden sydämet. Se arvioitiin Suomen suurimmassa musiikkilehdessä Soundissa viiden tähden arvoiseksi ja muun muassa MTV valitsi sen vuoden 2017 parhaaksi kotimaiseksi albumiksi.

M -nimen takaa löytyvät muusikko-näyttelijä Minja Koski ja tuottaja Miika Ahlman. Kesällä 2018 M tulee esiintymään Suomen suurimmilla festivaaleilla.


Yhteistyössä mm.