Fanituote-shop
Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 18.05.2018

Laura Sippola julkaisee uuden singlen Kätees sun

Kätees sun  sai ensi-esityksensä  1. maaliskuuta 2017 Vihdoinkin vihille! –tapahtumassa, joka juhlisti tasa-arvoisen avioliittolain voimaantuloa. Kappale on koskettava rakkauslaulu kahden ihmisen välisestä siteestä. Suhteessa ihminen kohtaa toisen näyttäen omat pelkonsa, haavat ja rakkaudennälän. Rakkaussuhteessa toiseen ihmiseen kukin on paljas ja hauras.

Kätees sun löytyy Suomen ensimmäiseksi lauluntekijätohtoriksi valmistuneen Sippolan tammikuussa julkaistulta Intermezzo-albumilta.  Janne Oinaksen tuottamalla levyllä kuullaan Lauran lisäksi hänen pitkäaikaista yhtyettään, jossa soittavat Peter EngbergTuure Koski ja Kepa Kettunen.  Kätees sun esitteleekin yhtyeen sointia ehkä parhaiten koko julkaistulta albumilta. Kuultavissa on soundeja Paul Simonilta,  groovessa vilahtaa J. Karjalaisen Väinökin. Laura kertoo:

– Löysimme kappaleeseen hyvän svengin ja se lähti rullaamaan oikeastaan heti tekemäni kitarariffin pohjalta. Lause ”Katseessasi kaunistun” viittaa siihen, miten jokaisen kauneus hehkuu kun häntä rakastetaan.

Laura Sippola &Tuki esiintyy seuraavan kerran 14.4. Kapsäkissä klo 19. 

Arvostettu singer-songwriter on julkaissut seitsemän sooloalbumia (Sahara 2004, Mieli ep 2008, Toinen 2009, Stadion 2010, Trenkipoika 2011, Like Lullaby 2013, Intermezzo 2018). Hänellä on takanaan liuta keikkoja niin oman Tuki-yhtyeen keulahahmona kuin pianistina eri artistien kokoonpanoissa. Sippola valmistui viime syksynä Suomen ensimmäiseksi lauluntekijätohtoriksi. Hän opettaa laulunkirjoitusta Sibelius-Akatemian Avoimella kampuksella ja Kriittisessä Korkeakoulussa. Oman repertuaarin lisäksi hän on säveltänyt musiikkia eri artisteille ja a cappella -yhtyeille.


Yhteistyössä mm.