Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 17.07.2020

LISTAYKKÖNEN JA KIERTUEEN PERUUNTUMINEN – TUURE KILPELÄINEN POHTII ERITYISTILANNETTA

Kirjoitan tätä pienessä uinuvassa kylässä Itä-Suomessa. Ikkunasta näkyy tulviva joki, tuulee, aurinko antaa puiden kylkiin alkukevään paahdetta. Muutama kävelijä nauttii valosta.

Maailman on valloittanut puskista korona, joka tuntuu tekevän näkyväksi rakenteiden haurauden. Talouden rakenteet ovat lopulta hauraampia kuin hämähäkinseitti. Elämän eri merkitykset tulevat uuteen valoon. Ihmiset kääntyvät omien laumojensa pariin, kukaan ei lentele mihinkään.

Tätä vasten Listaykkönen on samaan aikaan merkitykseltään konaisuudessa niin pieni asia, siitä leuhottaminen totuttuun tapaan tuntuu typerältä. Silti se tuntuu juuri nyt hyvältä ja merkittävältä asialta. Musiikilla on osoite, se on löytänyt koteihin.

Konserttisalikiertue peruttiin toistaiseksi tältä keväältä. Ne siirrettiin aikaan, joka koittaa toivottavasti pian. Peruuttaminen harmittaa monin tavoin, soittamisen tarve ja halu ei pääse purkautumaan, pyörimme hanskat porstuaan tippuneena ja koitamme löytää uusia keinoja kanavoida torpattua energiaa.

Onneksi ehdimme tehdä juuri nyt tämän levyn! Siinä on kaikki se tallennettu energia, viettämämme aika, runojen, rytmin ja melodioiden liitto yhdellä albumilla. Se on meidän oma maisemamme, harmoninen ja valoisa.

Musiikki sykkii mukana kun liikenne virtaa, talous kasvaa ja jengi bailaa. Musiikki virtaa ja lääkitsee kun kaikki pysähtyy ja jähmettyy, silloin, kun tuntuu että kaikkeus käpertyy koteloonsa. Kaikkea sattuu ja tapahtuu mutta lopulta se on vain naarmuja paratiisissa!

Me emme pääse hetkeen ihmisten luo soittamaan. Silti musiikki soi erilaisten kotien lämmössä, autostereoissa, autioilla kaduilla ja alati muuttuvan maailman poluilla.

Kiitos teille ihmiset, kun otitte meidät luoksenne.

Inkeroisten kylässä, Sunnuntaina 15. maaliskuuta

Tuure Kilpeläinen

Jaa


Yhteistyössä mm.