Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

Maailmanympärysmatka Seitsemän sisaren seurassa jatkuu huippusuositun Lucinda Rileyn uudessa romaanissa

Irlantilaissyntyisen Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan neljäs osa Helmen sisar vie tropiikin samettisiin öihin ja Australian polttavan paahteisille takamailleSuomessakin huikean suosion saaneen romaanisarjan jokaisessa osassa seurataan yhden sisaren tarinaa. Tällä kertaa tutustutaan CeCen vaiheisiin.

CeCe on yksinäinen. Adoptioisä on kuollut, ja tiet Tähtisisaren kanssa ovat erkaantuneet. Myös CeCen taiteellinen luovuus on kadoksissa. Siipi maassa hän lentää lomalle Thaimaahan, missä ote elämästä lujenee taas, kun hän alkaa selvittää omaa taustaansa. Papa Saltin vihjeiden johdattamana CeCe etsii omaa paikkaansa tuhansien tähtien taivaalta, aboriginaalien uniaikatarinoista.

Edinburghissa vuonna 1906 Kitty McBride täyttää pian kahdeksantoista. Edistyksellinen, Darwinin ajatuksiin viehtynyt nuori nainen haluaisi opettajaksi hankkiakseen oman elantonsa. Äidistä ajatus on absurdi, koska sitä vartenhan naisella on aviomies. Kun rikas rouva McCrombie, jonka suku vilisee sopivia sulhasehdokkaita, etsii seuraneitiä Australian-visiitilleen, isä passittaa oitis matkaan tyttärensä. Niin alkaa Kittyn uusi elämä, Intian valtamerta kohti puuskuttavan höyrylaiva Orientin kannelta.

Lucinda Riley (s. 1967) on kotoisin Irlannista. Hän on julkaissut lukuisia kirjoja, jotka on käännetty jo 35 kielelle ja joita on myyty yli 20 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Hän on sekä Sunday Timesin että New York Timesin bestseller-listoilla. Hollywoodilainen tuotantoyhtiö on ostanut TV-sarjaoikeudet hänen Seitsemän sisarta -sarjaansa, jonka jokainen osa on kivunnut eri maiden myyntilistojen kärkipaikoille.

Riley asuu miehensä ja lastensa kanssa ajoittain Englannissa ja ajoittain Irlannissa. Helmen sisar on Lucinda Rileyn kuudes suomennettu romaani. Seitsemän sisarta -sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Seitsemän sisartaMyrskyn sisar ja Varjon sisar, lisäksi häneltä on suomennettu romaanit Keskiyön ruusu ja Enkelipuu.

Lucinda Riley: Helmen sisar
Alkuteos The Pearl Sister | Suomentanut Hilkka Pekkanen | 736 sivua
Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana | Ilmestymispäivä 3.9.2019

Jaa


Yhteistyössä mm.