Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 29.10.2021

Magnum on kehollinen leikki, jossa taiteenlajit, tyylit ja kielet sekoittuvat

Mad House Helsingissä kantaesityksensä saava Magnum tutkii fantasiaa, halua, kehollisuutta, erotiikkaa ja seksuaalisuuden epämääräisiä muotoja. Teos pohjaa Otto Sandqvistin samannimiseen tekstiin, mutta käyttää muotokielenään niin elokuvan, kuvataiteen kuin esitystaiteen elementtejä. Työryhmää kiinnostavat mahtipontiset ja ylityylitellyt lähtökohdat sekä populaarikulttuurista tutut asetelmat ja kuvat, jotka muovautuvat ambivalenttiin suuntaan. ”Teos saa olla samaan aikaan koominen ja vakava, selkeä ja häiritsevä, kepeä ja hankaava ja kiihottava ja etova”, tiivistää teoksen kirjoittaja ja ohjaaja Sandqvist.

Magnumin monikielinen työryhmä muodostuu pohjoismaalaisista tekijöistä ja teoksen kielinä ovat ruotsi ja englanti. ”Englanti sujahti tekstiin vähän vahingossa ja takaovesta, mutta on perustellut olemassaolonsa, koska populaarikulttuuri ja ”amerikkalaistunut” estetiikka ovat osa teoksen maastoa”, työryhmä kertoo. Teosta pystyy kuitenkin seuraamaan vaikka ei ruotsia osaisikaan, koska esitystilanne perustuu paljolti visuaalisuudelle ja kehollisuudelle. Työskentelyssä ovat läsnä leikki, neuvottelu ja peli eri elementtien välillä.

Työryhmä on tehnyt yhdessä Celeste-nimisen teoksen vuonna 2017 ja halusi jatkaa työskentelyä samankaltaisten muotokokeilujen ja näytelmätekstin kanssa. Työryhmän jäsenet ovat työskennelleet laajasti teatterin, tanssin, näytelmän, esitystaiteen, elokuvan, veistosten ja installaatioiden parissa. Tekijöitä kiinnostavat hämärät ja epäselkeät alueet, joissa eri taiteenlajit, -tyylit ja -suuntaukset kohtaavat ja limittyvät, luoden näin uutta ja arvaamatonta muotoa.

Työryhmä: Tom Lönnqvist, Teo Paaer, Otto Sandqvist, Saga Sarkola, Luca Sirviö, Klara Wenner Tångring, Ole Øwre
Teksti: Otto Sandqvist
Tuottaja: Tom Rejström

Näytösajat Mad House Helsingissä
ENSI-ILTA | 14.11. klo 18
17.11. klo 18
19.11. klo 18
20.11. klo 18
21.11. ko 18

Mad House Helsinki
Työpajankatu 2a, rakennus 4
00580 Helsinki

https://madhousehelsinki.fi/
www.facebook.com/madhousehelsinki
www.instagram.com/madhousehelsinki

Jaa


Yhteistyössä mm.