Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 29.10.2021

Malmitalon uusi klubisarja A la Malmi esittelee valtavirrasta poikkeavaa laatumusiikkia

A la Malmi -klubisarja syntyi ideasta esitellä kiinnostavinta uutta kotimaista, itsenäisten tekijöiden tekemää ja esittämää musiikkia konserttisaliympäristössä, jossa musiikki ja sisältö ovat pääosassa. Kevätkaudella 2020 A la Malmi -sarjassa keikkailevat Lehtojärven Hirvenpää, Pekko Käppi & K:H:H:L, Maustetytöt, Räjäyttäjät ja Mikko Joensuu.

Usein suurimman valtavirran ulkopuolelle jääviä bändejä ja artisteja voi nähdä keikalla vain paikoissa, jotka toimivat baari-/yökerholähtöisesti ja joissa keikat alkavat myöhään illalla. A la Malmi tarjoaa vaihtoehdon hieman aikaisemmalla alkamisajallaan ja yleisön huomioivalla saliympäristöllään, jossa jokaiselle asiakkaalle on oma mukava istumapaikka ja jonka akustiset ja äänentoistolliset puitteet ovat huippuluokkaa. Tätä kautta haluamme Malmitalossa palvella myös esiintyjiä parhaalla mahdollisella tavalla, puitteiden tulee olla kunnossa, jotta artistit voivat keskittyä musiikkiin ja esiintymiseen.

Klubisarjan sisältöön on pyritty valitsemaan nousevia ja varsinkin tämän hetken kiinnostavimpia nimiä suomalaiselta musiikkikentältä. A la Malmi ei välitä genrerajoista, vaan kevään aikana luvassa on niin rockia, etnoa, folkia, poppia kuin tango- ja elektrovaikutteitakin.

Tulevaisuudessa tavoitteena on esitellä mahdollisimman laajasti hyvää musiikkia, joka ei ole välttämättä tullut yleisölle ainakaan meidän mielestämme (Malmitalossa) vielä riittävän tutuksi. Ajatuksena on, että A la Malmi elää vuosia tästä eteenpäin tuoden laadukkaan indie-musiikin kiehtovimmat tuulet saatavaksi myös kantakaupungin ulkopuolelle, ja mikä parasta, kohtuullisin lipunhinnoin ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelle.

Ravintola Malmitalo palvelee klubin asiakkaita A-oikeuksin ennen keikkoja ja niiden mahdollisilla väliajoilla.

————————–

TAPAHTUMATIEDOT

Liput 15/12 € + toimitusmaksu, www.lippu.fi
Malmitalon oma lipunmyynti ei peri toimitusmaksua.

——

to 20.2. klo 19 Lehtojärven Hirvenpää

Lehtojärven Hirvenpää on uuden ajan tango-orkesteri Lapista. Muusikko Harri Kuusijärven progressiivisen iskelmällisiin sävellyksiin lisää syvyyttä tuovat laulaja Jaakko Laitisen elämän ja todellisuuden perusteita & rakenteita tutkivat sanoitukset. Yhtyeen marraskuussa 2019 julkaistu debyyttialbumi on upea kokonaisuus elämän ihmeellistä taikaa ja maailmankaikkeuden hölynpölyä.

Jaakko Laitinen – laulu, sanoitukset

Harri Kuusijärvi – haitari, sävellykset

Sara Puljula – kontrabasso

Tuomas Timonen – rummut

——

pe 6.3. klo 19 Pekko Käppi & K:H:H:L

Kansanmusiikki, mystiikka ja populaarikulttuuri kohtaavat yhtyeen käsittelyssä erikoislaatuisen persoonallisella tavalla, ja Pekko Käpin loihtiessa jouhikollaan voi ilmasta aistia shamanismin taikaa. Yhtyeen ilmaisu kieppuu suomalaisen voodoon vainoharhaisessa maailmassa vieden kuulijan luineen päivineen keskelle moneen suuntaan roihuavaa nykyhetkeä.

Pekko Käppi –jouhikko, laulu

Nuutti Vapaavuori – basso

Tommi Laine – kitara

Jani Auvinen – rummut

——

pe 3.4. klo 19 Maustetytöt

Yhtyeen soundin perustana ovat melodiset, kekseliäät popkappaleet. Niiden tarinat kertovat työnteosta ja työttömyydestä, samanaikaisesta puutteesta ja liiallisuudesta, kasvattamisesta ja kasvamisesta, ja vaikka marjanpoiminnasta. Maustetytöt on maalaissiskosten tinkimättömällä punk-asenteella varustettu koko kansan popbändi, jonka pitkään ja hartaasti odotettu debyyttilevy ilmestyi lokakuussa 2019.

——

to 16.4. klo 19 Räjäyttäjät

Räjäyttäjien musiikki tuo mieleen kesäauton hanskalokerosta löytyneet vanhat kakofoniset rokkikasetit, jotka on ostettu lettu ja kasetti -pakettitarjouksena huoltoasemalta maantien varrelta. Joulukuussa 2019 julkaistun viimeisimmän albuminsa myötä on käynyt todella selväksi, että yhtye kaskeaa rockmusiikin maan tasalle – rakkauden nimessä. Vain siksi, että rockmusiikki voisi versoa uudelleen entistä komeampaan kukkaloistoon.

Jukka Nousiainen – laulu, kitara

Mikko ”Rock” Siltanen – basso

Alex Reed – rummut

—–

pe 8.5. klo 19 Mikko Joensuu

Mikko Joensuun soolotuotannossa musiikin voima lähtee sisällöstä. Karut tekstit ja hauraan kaikuiset, alastomat sävellykset muodostavat rungon intensiiviselle ja voimakkaalle esitykselle. Vuosina 2016–2017 julkaistu levytrilogia Amen keräsi hehkutusta niin yleisöltä kuin kriitikoilta, huomionosoitusten huipentuessa Teosto-palkintoon.

Jaa


Yhteistyössä mm.