Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 12.03.2021

“MATKANI VARRELTA” ON KUVAKERTOMA PATE MUSTAJÄRVEN URASTA

Menestysteos “Pate Ikurista” saa jatkoa kuvavetoisen lahjakirjan muodossa.

Mustajärven vuotta värittää myös väkevän tarinapohjainen soololevy sekä helmi-maaliskuulle sijoittuva Teatterin kummitus vol.2 -teatterisalikiertue. Kevään kiertue on ainoa mahdollisuus nähdä ja kuulla Mustajärvi esiintymässä soolona vuonna 2020.

Pauli “Pate” Mustajärvi on kulkenut värikkään matkan suomiviihteen eturintamalla niin kotinsa autotallissa vuonna 1977 perustetun Popedan keulahahmona kuin sooloartistina. Mustajärvi on nähty myös elokuvassa (Calamari Union) sekä teatterien lavoilla paitsi “ihan aarnena” (Niskavuoren Aarnet) myös esittämässä soolouransa hittejä ja helmiä Teatterin kummitus -kiertueellaan.

Docendon tänään julkaisema kuvapainotteinen Matkani varrelta – lahjakirja esittelee tuota riemunkirjavaa ja toisinaan hyvinkin rattoisaa matkaa valokuvaaja Harri Hinkan dokumentoimana vuodesta 1997 tähän päivään.

”Harrin kanssa on helppo tehdä töitä, koska ammattilaisen käsissä on turvallista olla. Ja onhan Harri Suomen paras valaisija!” kehaisee Mustajärvi.

Kirjassa on mukana suomalaisille eittämättä tuttujen levynkansien lisäksi ennen julkaisematonta materiaalia muun muassa levytys­studiosta ja muista kuvauksista, jotka ovat usein johtaneet hulvattomiin käänteisiin. Noita käänteitä on kirjassa avattu lyhyin tekstiosioin.

Vuoden muotokuvaaja-tittelillä kahdesti palkittu Hinkka kuvailee Mustajärveä kenties karismaattisimmaksi kuvattavakseen, jonka olemus poikkeuksetta pysäyttää kuvassa kuin kuvassa.

”Paten kyseenalaistamaton karisma yhdistettynä noihin jylhiin piirteisiin ei koskaan petä kuvaajaa”, toteaa Hinkka.

Mustajärven viime keväänä suuren suosion saavuttanut kitarasäesteinen teatterisalikiertue puolestaan saa jatkoa, kun mies starttaa helmikuun lopussa 20 konserttia sisältävälle Teatterin kummitus vol. 2 -turneelle.

Konserttikierros käynnistyy Mikkelistä 20.2. ja päättyy Tampereen Komediateatteriin 26.3. Settilista koostuu syyskuussa julkaistun tarinallisen “Teillä oli nimet, ja kerran te kuljitte täällä” -levyn (Turpiini records 2019) materiaalista täydennettynä esittäjänsä laajasti tunnetuilla hiteillä.

Väliajallista parituntista esitystä värittävät jo syntyessään legendaariset Mustajärvi-tarinat, jotka saattelevat kuulijan laulujen humoristisiin, historiallisiin ja koskettaviinkin taustoihin. Säestyksestä vastaa kitaristi Ari “Kankku” Kankaanpää.

Kevään kiertue on ainoa mahdollisuus nähdä ja kuulla Mustajärvi esiintymässä soolona vuonna 2020.

Pate Mustajärvi- Matkani varrelta (Docendo 2020)
ISBN 978-952-291-748-5
Kovakantinen – 144 sivua.
Kuvat: Harri Hinkka Teksti: Tina Finn
Kirjasta on medialle saatavilla sähköinen versio.

Kiertueaikataulu:

20.02. Mikkelin teatteri
21.02. Hämeenlinnan teatteri
22.02. Porin teatteri
27.02. Seinäjoen kaupunginteatteri
28.02. Oulu, Teatteri Rio
29.02. Oulu, Teatteri Rio
01.03. Kuopion kaupunginteatteri
05.03. Kouvolan teatteri
06.03. Varkauden teatteri
07.03. Kotkan kaupunginteatteri
08.03. Tampere, Komediateatteri
10.03. Lahden kaupunginteatteri
13.03. Salo, Teatteri Provinssi
14.03. Rauma, Rauma-sali
15.03. Vaasan kaupunginteatteri
18.03. Espoo, Louhisali
20.03. Helsinki, Aleksanterinteatteri
21.03. Turun kaupunginteatteri
25.03. Tampere, Komediateatteri
26.03. Tampere, Komediateatteri

Jaa


Yhteistyössä mm.