Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 17.07.2020

Matti Nykäsestä kertovan musiikkinäytelmän esiintyjät valittu – Matin tytär mukana esityksissä!

Matti Nykäsestä kertovan musiikkinäytelmän esiintyjät valittu – Matin tytär mukana esityksissä!

Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen elämästä kertovan musiikkinäytelmän esiintyjät on valittu. Elämä on laiffii -niminen musiikkinäytelmä saa ensi-iltansa 22. heinäkuuta 2020 Jyväskylän Ränssin Kievarissa, ja sen pääosassa nähdään Jyväskylästä kotoisin oleva Teatterikorkeakoulun 3. vuosiluokan opiskelija Jussi-Petteri Peräinen.

Muissa rooleissa nähdään mm. Helena Pöllänen, Kimmo Hannula, Jussi Niemi, Matin Samurai-yhtyeen jäsen Kristian Ijäs sekä kymmenvuotiasta Mattia näyttelevä Eikka Eronen ja Matti Nykäsen tytär, Eveliina Mäntykangas.

– On todella mahtava juttu olla mukana tässä iskästä kertovassa musiikkinäytelmässä ja päästä tekemään jotain uutta, samalla isää kunnioittaen. Meillä on huipputiimi koossa, ja kesästä tulee varmasti ikimuistoinen, kertoo roolisuoristustaan innokkaana odottava Eveliina Mäntykangas.

Näytelmän käsikirjoituksen on tehnyt Juse Venäläinen yhteistyössä Jussi Niemen ja Joona Jalkasen kanssa. Musiikkinäytelmää esitetään kaikkiaan 25 kertaa, ja sen viimeinen esitys on 23. elokuuta. Esityksen tuottajana toimii J. Jalkanen Oy.

– Olin suunnitellut Nykäsen kanssa jo useamman vuoden ajan hänen elämäänsä käsittelevää näytelmää, joka olisi voitu yhdistää Matin keikkoihin, kertoo muusikko Jussi Niemi, joka oli Nykäsen pitkäaikainen työtoveri, ystävä ja levytuottaja.

 – Sitten päädyin pitämään palaveria yhdessä Joona Jalkasen ja Juse Venäläisen kanssa, jotka ovat tuottaneet ja käsikirjoittaneet lukuisia menestyneitä laulunäytelmiä. Päätimme yhdistää voimamme tähän Matista kertovaan laulunäytelmään, Niemi toteaa.

Ränssin kievarilla on jo kolmenkymmenen vuoden kokemus kesäteatteritoiminnasta. Siellä on jo aiemmin nähty muun muassa Kari Tapiosta kertova 15 kesää -laulunäytelmä.

– Matti Nykäsestä kertova esitys saa ansaitsemansa esityspaikan suuren olympiasankarin kotikaupungissa ja vieläpä upeassa luonnonkauniissa paikassa, 200-vuotiaassa Ränssin Kievarissa. Kun minua pyydettiin mukaan tuottamaan esitystä Matti Nykäsestä, lähdin innolla mukaan, kertoo tuottaja Joona Jalkanen.

Jyväskylästä kotoisin ollut Matti Nykänen (1963-2019) oli yksi Suomen kautta aikojen menestyneimmistä urheilijoista. Kaupunki on parhaillaan valmistelemassa muistomerkkiä hänen kunniakseen.

Jaa


Yhteistyössä mm.