Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 12.03.2021

Memoremainsin debyyttialbumi The Cost of Greatness nyt julkaistu!

Levyltä vielä yksi single sekä keikkailukaipuun tiivistävä lyriikkavideo Lift Me Up

Moni moderni artisti julkaisee nykypäivänä vain singlejä, mutta toiset uskovat vielä pitkäsoiton voimaan – näin myös seinäjokelainen popmetal-yhtye Memoremains, jonka debyyttialbumi The Cost of Greatness on ilmestynyt tänään. Levy on saatavilla sekä CD-muodossa että kuunneltavissa digitaalisena esimerkiksi Spotifyssä. Yli 60 000 kuuntelijaa kuukaudessa keräävä yhtye tunnistaakin poikkeavansa eurodance- ja jopa jazz-vivahteilla höystetyn hevialbuminsa kanssa massasta.

”Olemme olleet yhdessä vuodesta 2016 ja julkaisseet ensimmäisen singlemme saman vuoden lopussa. Sinkkujen julkaiseminen jatkui vuoden 2019 loppuun ja mukaan mahtui yksi EP. Olimme pisteessä, jossa halusimme taiteellisesti luoda muutakin kuin yhden biisin kokonaisuuden. Nykypäivän musiikkiskenessä se olisi juurikin tuo outolintu nimeltään pitkäsoitto eli albumi”, yhtyeen kosketinsoittaja Mikko Kujanpää kertoo.

Yhtyeen kitaristi Aleksi Mäkelä uskoo, että jo nyt tavoitetut fanit ilahtuvat pitkäsoiton sisällöstä – ja toivottavasti sillä tavoitetaan myös uusia kuulijoita.

”Albumi oli ollut meillä puheissa jo pitkän aikaa. Bändin sisälläkin heiteltiin jo vähän toisillemme kommenttia, että ’me ei olla vakavasti otettava bändi, ennen kuin meillä on ainakin yksi pitkäsoitto julkaistuna’. Levy saatiin pala kerrallaan kasaan, ja nyt kun sitä on tässä ihan fyysisenä CD:nä kuunnellut, niin se on kyllä mielestäni monipuolinen ja kovatasoinen levy. Sieltä löytyy monenlaista Memoremains-tyyliä ja uskon, että levy tulee miellyttämään meidät jo löytäneitä ihmisiä. Toivottavasti tämän myötä saamme myös uusia faneja joka maailmankolkasta!”

Memoremains vauhdittaa levynjulkaisua lohkaisemalla levyltä vielä yhden singlen nimeltä Lift Me Up, joka on metallimusiikille epätyypillisesti melko positiivinen kappale – tosin sekin kumpusi negatiivisten tunteiden syövereistä.

”Tämä on hyvän mielen biisi. Se syntyi, kun olin kuullut kevyen musiikin radiossa kappaleen, johon kohdistuva vihasuhteeni muuttuikin lopulta diggaavaksi. Tästä lähtökohdasta muodostui flow-tila, jossa sävellys syntyi lyhyessä ajassa ilman mitään estoja tai tarkempia analysointeja. Tämä on se levyn ’vapain’ biisi, ja toivottavasti se kuuluu”, Kujanpää analysoi sävellystään.

Biisistä julkaistaan samalla myös lyriikkavideo, jossa mukana on keikkatunnelmia ja yhtyeen faneja.

”Lyriikkavideon idea lähti siitä, että haluttiin jatkaa tätä hyvän mielen fiilistä. COVIDin vuoksi meillä(kään) ei ole tänä vuonna keikkoja juuri ollut. Saimme kuitenkin kesän yhdelle viikonlopulle järjestettyä kaksi rajatun kävijämäärän keikkaa, joista toinen oli hyvin lähellä peruuntua. Fanibussimme oli toisella keikoista matkassa ja kuvasimme kamerapuhelimilla tuolta viikonlopulta tunnelmia, jotka on nähtävissä tässä videossa. Halusimme välittää mahdollisimman hyvin sen fiiliksen, että olemme lähellä kuulijoitamme ja että keikan, oli sen kokoluokka mikä tahansa, soittaminen erityisesti tällaisessa maailmantilanteessa on meille todella tärkeää”, Memoremains toteaa.

Memoremains on:
 
Johanna Ahonen – laulu
Mikko Kujanpää – kosketinsoittimet 
Aleksi Mäkelä – kitara
Aapo Timonen – basso
Eemeli Timonen – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | WEBSITE

Jaa


Yhteistyössä mm.