Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

Mikko Innasen maakuntauudistus päivittää perinteiset maakuntalaulut

Aviador julkaisee 15.8. runokirjan ja musiikki-CD:n yhdistelmän Mikko Innasen maakuntauudistus – soitannollis-lyyrinen eepos 15.8.2019.

Saksofonisti Mikko Innanen on muokannut Suomen maakuntalaulut uusiksi. Lukuisten, vuonna 2013 alkaneiden keikkojen sekä arrondismenttipohjaisen spiraalis-globaalisen maakuntauudistuksen eli Piippolan mallin pohjalta tutut sävelmät sekä vähemmän tunnetut laulut kääntyivät tuubisti Petri Keskitalon, haitaristi Veli Kujalan ja rumpali Mika Kallion avustuksella täysin uuteen asentoon. Tuloksena oli ainutlaatuisia, uutta ja vanhaa yhdistäviä sävelkudoksia sekä uusia ja ennenkuulemattomia maakuntalauluja.

Päivitettyjen sävelten seuraksi tarvittiin myös tuoreita sanoja. Mukaan uudistustyöhön kutsuttiin Suomen eturivin sanataiteilijoita, jotka laativat maakuntarunoja, luonnollisesti kolmella kotimaisella kielellä. Maakuntarunoja teokseen laativat muun muassa Hannu SalamaHelena SinervoInger-Mari AikioTao Linja Riikka Ulanto.

Sävelten ja riimien yhdistelmästä syntyi ainutlaatuinen jazzin ja uuden runon kokonaisteos, soitannollis-lyyrinen eepos Mikko Innasen maakuntauudistus.

Julkistus Taiteiden yönä 15.8.

Mikko Innasen maakuntauudistus julkaistaan uljain juhlallisuuksin Helsingin Kaupunginteatterin Lavaklubilla Taiteiden yönä torstaina 15.8. klo 22 osana Runokuun ohjelmaa. Lavalle nousee kavalkadi muusikoita ja kirjoittajia: bändin riveissä soittavat Mikko Innanen ja Veli Kujala, ja maakuntarunoja lausuvat Laura LaaksoLauri Vanhala ja Outi-Illuusia Parviainen.

Runokuun Taiteiden yöhön on vapaa pääsy, ja ohjelma alkaa keskusteluilla ja runoilla jo klo 20 päättyen Maakuntauudistukseen.

Jaa


Yhteistyössä mm.