Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 26.03.2021

Nelosen tähtituomarinakin toimiva Max Vola ottaa musiikillaan kantaa koulukiusaamiseen

Max Vola syntyi tytöksi ja kasvoi mieheksi. Hänen aiemmin tänä vuonna julkaisema, omakohtaisiin Miamin hurrikaanikokemuksiin pohjautuva debyyttisinglensä Hurrikaani on saavuttanut lähes 55000 striimauskertaa Spotifyssa. Vola nähdään myös parhaillaan Nelosella esitettävän All Together Now -musiikkiviihdeohjelman tähtituomarina. Nyt Max Vola julkaisee uutta musiikkia: koulukiusaamiseen ja siinäkin omakohtaisiin kokemuksiin nojaava Hyeenat syö kyyneleitä -singlen. Sen julkaisupäivä on 23.10.2020.

Max Volan elämä alkoi jyväskyläläisenä tyttönä 80-luvun alkupuolella. Maxin monin tavoin rikkinäiseen varhaislapsuuteen kuului hylkäämisiä, biologisten vanhempien päihteiden käyttöä, rikoksia ja väkivaltaa. Nelivuotiaana hän pääsi adoptioperheeseen lastenkoti- ja sijaisperhekierteestä. Jo tuolloin pikku-Tessa löysi turvan musiikista ja sävelsi omia runojaan pianolla. Laulaminen ja biisienteko erilaisissa bändi- ja taideprojekteissa veivät hänet mukanaan jo varhain, jolloin lauluopettaja Virpi Kätkä otti hänet suojiinsa. Rap-lyriikan hän löysi kiinnostuttuaan sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Hyeenat syö kyyneleitä -single kertoo mun omakohtaisesta kokemuksesta koulukiusattuna olemisesta ja siitä minkälaisia jälkiä se on muhun jättänyt”, Vola kertoo. ”Kirjottaessani biisiä tajusin, ettei tämä ole enää vaan henkilökohtainen biisi. Kiusaamisen on kokenut sadattuhannet nuoret ja se on arkipäivää monelle just tälläkin hetkellä. Halusin tuoda tähän biisiin sitä riisuttua tunnetta, kuin miltä se oikeesti tuntuu olla kaikkien osoiteltavana, huudeltavana ja vaatteet piilotettuna. Haluan, että biisi pysäyttää. Mutta ennen kaikkea haluan, että kappale nähdään voimabiisinä ja muistutuksena siitä, et me ei olla täällä yksin.”

Max Vola on lauluntekijä, räppäri ja laulaja. Hän on työskennellyt useiden musiikkialan ammattilaisten kanssa ja kirjoittanut kappaleita muun muassa Fried Musicin Eetu Kalavaisen ja Mökkitien Timo Ruokolan kanssa. Max tekee tekstituotantoja myös muille artisteille.

Tämä runojen, rock-bändien, Idols-lavojen ja lukuisten teatterilavojen kautta kulkenut, rajujen elämänkarikoiden ja myrskyjen muovaama artisti kertoo koskettavia tarinoita eletystä elämästä, kivusta ja selviytymisestä. Suomenkielisissä kappaleissa yhdistyvät artistin omakohtaiset, mutta helposti samaistuttavat tarinat, syvästi merkityksellinen räppi, sekä sydäntä puraiseva, pehmeän karhea lauluääni.

Artistin kanavat:
Facebook
Instagram
Spotify

Jaa


Yhteistyössä mm.