Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 08.02.2019

Ninni Poijärven joululevy ”Joulu” julkaistaan CD:nä ja LP:nä

Ninni Poijärvi julkaisi tunnettuja joululauluja sisältävän täyspitkän albumin 2.11.2018.

Albumi sisältää tunnelmallisia, herkkiä ja maalailevia versioita 11 tunnetusta joululaulusta, kuten esimerkiksi Jouluyö, juhlayö, Oi jouluyö, En etsi valtaa, loistoa ja Avaruus. Mukana on lisäksi kaksi Ninnin omaa sävellystä ja sanoitusta.

Rakastetut klassikot ovat saaneet ympärilleen hengittävän ja pakottoman tunnelman, jota maalailevat useista yhteyksistä tunnetut muusikot Olli Haavisto (Steel-kitarat), Pekka Gröhn(koskettimet, basso), Antero Priha (trumpetti), Topi Kurki (rummut) sekä Tommi Kalenius(kitarat, äänitys ja miksaus).

– Ajattelimme tehdä tämän levyn minulle rakkaista joululaulusta siinä ympäristössä, missä lapsuuteni joulut vietin. Veimme äänityslaitteet lapsuudenkotiini, Espooseen – 100 vuotta vanhaan puutaloon, jossa äänitimme kaikki yhtä aikaa, yhdessä huoneessa, avaa Ninni levyn syntyä.

Albumin rauhallinen ja haikean kaunis sointi vie kuulijan lempeälle aikamatkalle ja tarjoaa tutut klassikot konstailettomasti – herkästi, mutta vahvasti.

– Suljin silmäni ajattelin, että millaisen tunnelman voisimme luoda, jos siinä olisi ripaus vaikkapa Daniel Lanoisin, Tom Waitsin ja Carole Kingin vaikutteista kumpuavaa musiikkia. Halusin jättää tältä levyltä pois ne hilpeimmät ja helkkyvimmät versioinnit ja pysyä sellaisessa unenomaisessa, satumaisessa ja viipyilevässä vanhan ajan joulussa, Ninni kuvailee.

Albumin julkaisu on 2.11.2018 ja sen julkaisijana toimii MagnumLive, joka julkaisee albumista sekä cd- että vinyylipainokset. Albumi on saatavilla myös digitaalisesti. Joululevyn myötä tehdään yhteistyötä mm. Maria Drockilan kanssa.

Ninni Poijärvi toteuttaa joulualbumin tiimoilta konserttikiertueen yhdessä Tommi Kaleniuksenkanssa. Joulukonserteissa soivat mm. uuden Joulu-levyn laulut.

Konserttipaikkakunnat ovat:
13.11.2018 Säkylä, kirkko
01.12.2018 Helsinki, Senaatintori, Tuomaan markkinat
07.12.2018 Helsinki, Paavalin kirkko
08.12.2018 Ähtäri, kirkko
14.12.2018 Pirkkala, kirkko
15.12.2018 Jurva, kirkko
​20.12.2018 Turku, Mikaelinkirkko

Jaa


Yhteistyössä mm.