Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 12.02.2021

Nopsajalka julkaisi uransa tärkeimmän albumin ”Sade”

”Halusin kirjoittaa siitä mitä on olla kokonainen ihminen, jolla on mieli ja sydän ja keho”

Kuuntele ”Sade” tästä!

Katso ”Sadepilvessä” -musiikkivideo tästä!

Suomalaisen rytmimusiikin pioneeri Nopsajalka julkaisi tänään kuudennen sooloalbuminsa ”Sade”. Albumi sisältää mm. singlet ”Sydän sydän feat. Chisu” ja ”Burnout”. Albumin yhteydessä julkaistaan myös Jan-Erik Olinin ohjaama musiikkivideo albumin kappaleeseen ”Sadepilvessä”.

Sade”-albumin tekeminen ja julkaisu ei ollut artistille itsestäänselvyys, sillä Nopsajalka ilmoitti vuonna 2017 tekevänsä viimeisen keikan ja lopettavansa uransa. Lopettamispäätöksen ja oman uran kyseenalaistamisen taustalla oli asia, josta ihmiset eivät olleet tietoisia. Nopsajalka eli Antti Hakala kävi läpi pitkään jatkunutta kamppailua burnoutin kanssa.

Syyskuussa 2017 Helsingin The Circuksen lavalla esiintyi Nopsajalka, joka kuvitteli esiintyvänsä viimeistä kertaa yleisön edessä ja lopettavansa uransa siihen. Ajatus paluusta artistiuran pariin oli kuitenkin paradoksaalisesti käynnissä samalla hetkellä, kun Nopsajalka veti Circuksen lavalla viimeistä keikkaansa:

”Circuksen keikan ajan mulla oli vaan tosi hyvä fiilis. Yleensä oon keikoilla huolissani ja yritän etsiä merkkejä mihin suuntaan tunnelma on kehittymässä ja pitäiskö sille tehdä jotain. Heti sen lopettamiskeikan jälkeen tuli inspiraatio ja energian purkaus. Nopsajalka-hahmo jäi hetkeksi narikkaan, se oli otettu konkreettisesti julkisesti pois mun päältä se rooli.

Aloin vaan kirjoittamaan omia ajatuksia ylös, ne ei ollut edes mitään biisejä aluksi. Pian niistä alkoi kuitenkin muodostua sellaisia. Se varmaan auttoi se paineettomuus, ajattelin että kirjoitan vaan jotain itselleni ilman mitään julkaisusuunnitelmia. Sitten kun sain muutamia demoja valmiiksi, siitä tuli rakkausprojekti. Tuntui hyvältä kun sille ei ollut mitään käyttötarkoitusta, en ajatellut että edes näytän muille. Paradoksaalisesti kun annoin itselleni luvan olla tekemättä mitään, sellainen aidompi ja luonnollisempi kirjoittaminen tuli kehään.” kuvailee Nopsajalka.

Uuden ”Sade”-albumin kantavana teemana on ihmisyys sekä yhteys ja kommunikaatio ihmisten välillä. Vaikka aihepiiri koskettaa kaikkia, on Antti Hakala kirjoittanut kappaleet ensisijaisesti itselleen:

”Halusin kirjoittaa siitä mitä on olla kokonainen ihminen, jolla on mieli ja sydän ja keho. Koko levy pohjautuu mun kipuun, mikä on aiheuttanut sen että oon eristäytynyt. Sen takia levyllä käsitellään yksinäisyyttä ja yhteyden puutetta. Mutta myös rakkautta.”

Uutta albumia tehdessä Nopsajalka pohti paljon artistiminän ja arkiminän suhdetta ja ristiriitoja.

Tällä levyllä pyrin ottamaan Nopsajalka-roolin kaikesta pois. Kun artistiminä alkaa dominoimaan, se pyrkii löytämään helpommin markkinoitavia teemoja ja miettimään mitä muut haluaisi kuulla. Nyt yritin tarttua ensisijaisesti sanan voimalla aiheisiin, mitkä on tuntunut mulle, Antti Hakalalle, vaikeilta. Ja sitä kautta selittämään niitä itselle kans. Tää on mulle merkittävä albumi. Tuntuu ekalta ehjältä kokonaisuudelta minkä oon ikinä julkaissut.”

Yli 20-vuotisen uran artistina ja tuottajana tehnyt Nopsajalka tunnetaan muun muassa vuosikymmenen suurimpiin hitteihin kuuluvasta ”Lupaan olla” -kappaleesta sekä soolouransa ohella yhtyeistä Elokuu, Soul Captain Band ja Kapteeni Ä-ni. Nopsajalka teki vuoden 2019 syyskuussa paluun musiikin pariin singlellä ”Sydän sydän”, jolla vierailee Chisu. Kappale nousi mm. Radio Suomipopin, YleX:n, Radio Suomen sekä Kissin soittolistalle ja Spotify-listalla sijalle #15.


Instagram | Facebook

Jaa


Yhteistyössä mm.